Deze nieuwe Nederlandse single malt whiskey is een fijne tip voor de zomer

Nieuws
door Monkey
zondag, 16 juni 2024 om 7:00
mworveld the ninth whisky
Liefhebbers van Nederlandse godendrank opgelet. In Limburg staat iets moois te gebeuren. Daar is Mwórveld Distillery klaar voor de release van haar negende expressie: Mwórveld The Ninth single malt whiskey.
Zoals bij elke release van Mwórveld Distillery het geval is, heeft deze whiskey gerijpt in twee verschillende vaten. Het is een bewuste keuze van Ger Arts, meesterdistilleerder bij Mwórveld.

Elke whiskey is een fijne verrassing

Hij heeft op deze manier de mogelijkheid om met vaten te spelen en telkens iets anders te doen met zijn spirit. Elke whiskey is dus een verrassing voor de whiskeyliefhebbers die zijn flessen kopen.
Voor The Ninth heeft Arts een ex-bourbon vat, waarin ongeveer 40 procent van de drank mocht rusten, gebruikt. Het andere deel waarin ongeveer 60 procent gerijpt heeft is een Madeira wijnvat.
Over de keuze van de vaten vertelt Arts het volgende:
'Ik ben altijd op zoek naar krachtige smaken. Zoals het rode wijn vat waarin the Sixth heeft gerijpt. Voor de sherry vaten springt Oloroso er voor mij uit. Deze sherry is wat mij betreft de mooiste in de range van alle sherry soorten. Madeira en Oloroso hebben veel gemeen en doen qua kracht niet voor elkaar onder'.
De whiskey heeft en rijping van drie jaar achter de rug, waarna de vloeistof gebotteld is op 49 procent alcohol by volume (ABV).

Wat mag je van de Mwórveld The Ninth whiskey verwachten?

De Limburgse whiskey is al voorgeproefd door een speciaal proefpanel van liefhebbers en whiskeykenners. Zij hebben bij het proeven ook de tasting notes van Mwórveld The Ninth whiskey samengesteld.
Daaruit blijkt dat je onder andere een ‘mooie geïntegreerde viscositeit en smaak’ mag verwachten en dat de whiskey een ‘zachte smaak heeft die mooi blijft hangen’. De drank heeft smaken van zuidvruchten met tonen van noten. Dat maakt het een goede whiskey voor warme zomerse dagen omdat dit levenswater dus niet te krachtig is.

Whiskey nu al te reserveren

Arts meldt dat de drank binnenkort gebotteld wordt. De oplage van de Mwórveld The Ninth whiskey is beperkt tot ongeveer 650 individueel genummerde flessen van 700 milliliter per stuk.
De prijs per fles is 79,50 euro en het mooie is dat deze nu al te reserveren is. Iedereen die een fles wil aanschaffen kan deze kopen via de distilleerderij door het aankoopbedrag over te maken naar IBAN NL25 TRIO 0338 5599 49 onder vermelding van ‘9th’.
Vanaf zondag 7 juli kunnen whiskeyliefhebbers de nieuwe Limburgse whiskey ophalen bij de distilleerderij in Moorveld-Meerssen. Mocht deze datum niet lukken, dan is het ook mogelijk om dit op donderdag 11 juli te doen tussen 15:00 en 18:00 uur of om de fles op te laten sturen.
Opsturen kan ook. Mensen kunnen dan 87 euro overmaken, onder vermelding van naam en adresgegevens in de omschrijving.

Kwaliteit staat voorop

Mwórveld Distillery werkt met batches waarbij een goed smaakprofiel altijd voorop staat. Ger Arts heeft weleens een whiskey release in de beginjaren uitgesteld omdat kwaliteit bij hem voorop staat.
Hij is groot fan van Irish whiskey en in hart en nieren een liefhebber van zoals hij zelf zegt: 'Iets met eten, drinken, smaak'. De voorgaande batches zijn bijna allemaal uitverkocht of gaan die kant op en daarmee is hij een succesvolle distilleerderij in Limburg. De genever van de distilleerderij zijn al meerdere keren in de prijzen gevallen.
Verwacht binnenkort een exclusief interview met Ger Arts hier op Whisky Monkeys.
Foto: Kamer8cht
Mede mogelijk gemaakt door Mwórveld Distillery.

POPULAIR NIEUWS