Bimber Distillery en Compass Box werken samen voor Duality whisky

Nieuws
vrijdag, 30 juni 2023 om 17:00
bimber duality bimber compass box
Samenwerkingen kunnen tot ontzettend mooie dingen leiden. Dat geldt ook in de whiskywereld. Compass Box en Bimber Distillery hebben de handen ineen geslagen om samen nieuwe gedeelde bottelingen uit te brengen. Het resultaat is een tweetal blended malts met dezelfde naam: Bimber Duality en Compass Box Duality.
Zoals je in de afbeelding boven dit artikel kunt zien, delen de Duality whisky’s dezelfde stijl op het etiket. Op beide flessen is hetzelfde blok te zien dat bestaat uit verschillende kleuren en vormen. Daarnaast pronkt op beide flessen de naam Duality.
De naam Duality wijst op de samenwerking tussen de Londense bedrijven, maar er is nog een ander element waar de naam naar verwijst. Elk van de Duality whisky’s bestaat namelijk uit twee componenten, een Engels deel en een Schots deel. De componenten zijn alleen niet hetzelfde bij de twee whisky’s.

Wat zijn de Bimber Duality en de Compass Box Duality whisky’s?

Bimber Duality is een blend van een whisky uit een geturfd ex-bourbonvat van de Bimber distilleerderij en whisky uit een first-fill sherryvat van de Glendullan-distilleerderij. De whisky is gebotteld op 54 procent ABV en verschijnt in een gelimiteerde oplage van 340 flessen. Een fles kost je 120 pond (omgerekend 140 euro) als deze op 4 juli uitkomt.
Compass Box Duality is een blend van een Pedro Ximénez vat van Bimber en een Ardbeg malt. Deze whisky is gebotteld op 52 procent ABV. Ook dit is een gelimiteerde oplage. Er komen op 4 juli in totaal 1050 flessen uit die elk 180 pond (omgerekend 208 euro) kosten.
Naast het whiskynieuws, vertellen we je ook graag meer over de godendrank in onze rubrieken zoals Wist je dat? en Whisky Madness. Daarnaast vertellen we je van alles over whisky’s zoals de tasting notes in onze reviews.
Beeld: Bimber / Compass Box

POPULAIR NIEUWS