Bimber komt op de valreep met een coronation botteling

Nieuws
door Monkey
vrijdag, 05 mei 2023 om 11:00
bimber coronation
Morgen is het zover. Dan vindt de kroning van Koning Charles III plaats. Ter ere van de kroning zijn er al talloze distilleerderijen met een speciale whisky gekomen. Bimber brengt op de valreep nog een speciale coronation whisky uit, namelijk Bimber The Coronation of King Charles III.
De whisky is een uniek huwelijk van Amerikaans eiken ex-bourbon en ex-bordeaux rode wijnvaten. Het is voor het eerst dat Bimber voor een van zijn whisky’s gebruik maakt van verschillende vaten en dat heeft ook direct een gelimiteerde editie opgeleverd. Er worden namelijk slechts 1400 flessen gebotteld van de kroningswhisky.
De Bimber Coronation of King Charles III whisky wordt in een speciale koker geleverd, waarop naast het merk en het kroningsembleem ook een aantal illustraties te vinden zijn over het leven van Charles III.

Wat is Bimber the Coronation of King Charles III?

De verschillende vaten in de Bimber The Coronation of King Charles III whisky zorgen voor een mooie combinatie van smaken. De ex-bourbon vaten geven de drank een fruitige stijl en de ex-bordeaux rode wijn vaten voegen daar textuur en extra smaak aan toe. Door dit tweede vat is de drank wat donkerder van kleur geworden tot een wat diepere amberkleurige whisky.
De tasting notes van deze limited edition wjhisky van Bimber beschrijven een helder fruitigheid met aroma’s van rijpe bessen, geschaafde chocolade en gelooid leer. De whisky heeft geen leeftijdsaanduiding meegekregen en is gebotteld op 52,2 procent ABV. De drank is vanaf vandaag te koop via de website van Bimber, wat jammer genoeg zorgt dat de drank niet op tijd in huis zal zijn om open te trekken met de kroning van Koning Charles III.
Er zijn intussen nog veel meer Coronation whisky’s uitgekomen ter ere van de kroning van Charles III. In dit artikel hebben we ze allemaal op een rijtje gezet voor je.

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties