Bunnahabhain lanceert 32-jaar oude whisky

Nieuws
woensdag, 13 september 2023 om 11:00
bunnahabhain
Het Schotse Bunnahabhain is een samenwerking aangegaan met The Whisky Exchange om een nieuwe whisky uit te brengen. Het gaat om de Bunnahabhain 1990, een 32-jaar oude whisky.
De Bunnahabhain 1990 heeft meer dan dertig jaar lang gerijpt in een Oloroso sherry butt. Door het lange rijpingsproces heeft de whisky lagen van plakkerige karamel, zoete kruiden en nootachtige chocola met een rijke achtergrond van koffie, versleten leer, rancio en gedroogd fruit dat het karakter van de distilleerderij aanvult, zonder te overheersen. De whisky is dit jaar gebotteld op een alcoholpercentage van 54,8 procent.
De 32-jaar oude whisky ruikt volgens Dawn Davies, hoofdkoper bij The Whisky Exchange, naar de sultanarozijnen, gekonfijte sinaasappelschil, gebakken amandelen en stroop, met hints van bosgrond en tabaksblad. Wat betreft de smaak kun je gekonfijte schillen, in rum gedrenkte gedroogde vruchten, een vleugje oranjebloesemhoning, oude leren fauteuils en wierrookkruiden, met daarachter zoet, rijk en stroperig fruit verwachten. Volgens Davies is de Bunnahabhain 1990 ‘een vat dat je niet mag missen.
Mocht je haar advies willen opvolgen, moet je er wel wat geld voor over hebben. De whisky wordt op de site van The Whisky Exchange verkocht voor 2000 pond, omgerekend zo’n 2.328 euro. In totaal worden er 537 flessen verkocht.

Volg een cursus op The Whisky’s Exchange speciale school

Afgelopen juli opende The Whisky Exchange een speciale school genaamd London Bridge Distillery School waar je een cursus in distilleren en blenden kunt volgen. De school vind je onder de London Bridge-winkel in Borough High Street. Tijdens de cursus leer je hoe je je eigen drankje maakt. Ga je voor gin, dan kun je zelf je ingrediënten kiezen en je eigen signature gin maken.
De cursus duurt in totaal twee uur, veel te weinig tijd om je eigen whisky te maken. In dit geval leer je daarom in plaats daarvan om te blenden. Je kiest dan welke whisky de basis van de blend vormt. Je kunt de cursus op de site van de school boeken voor 110,57 euro (rum) of 139,67 euro (gin en whisky).
Foto: The Whisky Exchange.

POPULAIR NIEUWS