Maltstock sleept bijzondere prijs in de wacht

Nieuws
woensdag, 13 september 2023 om 9:00
maltstock 3
De afgelopen week was het Maltstock whiskyweekend. Het festival werd voor de veertiende keer georganiseerd en trok weer honderden bezoekers. Aan het einde van het whiskyweekend werd de organisatie beloond met een mooie prijs van de Keepers of the Quaich, de internationale sociëteit die de Schotse whisky-industrie vertegenwoordigt.
‘Als erkenning voor de uitstekende diensten die Maltstock sinds 2009 levert om Schotse whisky in Nederland te promoten’, luidt het op de Keepers Award 2023 oorkonde die Bob Wenting, de organisator van Maltstock, mocht ontvangen. De oorkonde is er een die je niet zomaar krijgt, maar slechts uitgereikt wordt aan organisaties die veel voor de Schotse whisky-industrie betekenen. De Nederlandse tak van de Keepers of the Quaich heeft Maltstock afgelopen weekend officieel aan dat lijstje toegevoegd.
Wenting is ontzettend blij met de prijs en draagt deze op aan de vele vrijwilligers die het whiskyweekend mogelijk maken. Daarbij bedankt hij de Nederlandse tak van de Keepers of the Quaich voor de prijs. Hieronder de post van Bob Wenting:

Wat is de Keepers of the Quaich?

The Keepers of the Quaich is een exclusieve organisatie van mensen die allemaal veel voor de Schotse whisky-industrie betekenen. De organisatie houdt zich bezig met het vergroten van de waardering voor whisky. In Nederland is een aantal Keepers te vinden. Zo dragen Wullie MacMorland van The Hielander in Alkmaar, Herman van der Meij van Diageo en Ronald Anneveldt allemaal deze titel. 

Sfeerverslag Maltstock 2023

Wij waren ook aanwezig bij Maltstock 2023. Het uitgebreide sfeerverslag van Whisky Monkey Jan-Marc kun je inmiddels op de website lezen. Hij vertelt dat er zo veel in het whisky weekend gebeurt dat het niet allemaal te benoemen is. Zo beschrijft hij dat er meerdere masterclasses zijn, dat er heerlijk gegeten kan worden en dat er aan het einde van de dag een kampvuur is waar iedereen van een dram kan genieten.

POPULAIR NIEUWS