Je kan nu zelf leren blenden met deze cursus distilleren en blenden

Nieuws
door Monkey
dinsdag, 04 juli 2023 om 13:00
distiller
Heb je er altijd al van gedroomd om zelf een whisky te stoken of om er een professioneel te blenden? Dan heb je vast al eens naar mogelijkheden voor cursussen of workshops gekeken. Nu is er een hele nieuwe cursus distilleren en blenden gelanceerd waar je in een distilleerschool aan de slag gaat met whisky.
De nieuwe cursus is gelanceerd door The Whisky Exchange. Het bedrijf dat onder Pernod Ricard valt heeft onder de London Bridge-winkel in Borough High Street in Londen een speciale school geopend waar je vanaf halverwege juli aan de slag kunt met de nieuwe opleiding. De school heet London Bridge Distillery School en de inschrijving voor de eerste cursus distilleren en blenden is al geopend.
Het ingerichte centrum is compleet voorzien van alles wat er nodig is om te stoken. Zo is er een 50-liter grote distilleerketel aanwezig en staan er 16 micro pot stills.

Hoe werkt de cursus distilleren en blenden bij de London Bridge Distillery School?

The Whisky Exchange nodigt gasten uit om tijdens de cursus distilleren hun eigen drankje te maken. Daarbij wordt er meer geleerd over het distilleren en blenden van whisky en andere dranken. Als er gekozen wordt voor het gin distilleren, kunnen gasten een keuze maken uit verschillende ingrediënten om zo een eigen signature gin te maken.
Op het gebied van whisky werkt het net even wat anders. Het is niet mogelijk om in een korte periode whisky te maken (de drank moet immers minstens drie jaar rijpen). Wel is het mogelijk om te leren blenden. Cursisten van de cursus distilleren en blenden kunnen in dit geval kiezen welke whisky de basis van de blend vormt. Vervolgens kunnen er verschillende componenten gekozen worden om de blend af te maken.
In beide gevallen wordt aan het einde van de twee uur durende cursus distilleren en blenden van The Whisky Exchange het eigen brouwsel of mengsel in een 500 milliliter fles meegegeven. En het recept? Dat wordt bewaard in het bestand van de London Bridge Distillery School. Op die manier kun je je eigen gemaakte blend nog eens nabestellen, wanneer de Bottle Kill van je eigen whisky dichterbij komt.
Elke sessie voor de cursus distilleren en blenden biedt ruimte aan 16 cursisten. Per persoon betaal je voor een cursus tussen de 95 en 120 pond (tussen de 110 en 140 euro ongeveer), afhankelijk van het pakket dat je afneemt. Mocht je trouwens een idee voor een leuke tasting hebben, dan kun je dit ook prima doen. De ruimte is namelijk af te huren voor proeverijen, privé evenementen

POPULAIR NIEUWS