Canadian whisky, updated and expanded verschijnt in 2024

Nieuws
maandag, 18 december 2023 om 11:00
lezen
Ben jij helemaal fan van Canadese whisky’s? En wil je op de hoogte zijn wat er in dit land allemaal gebeurt qua smaken en distilleerderijen? Weet dan dat er een nieuw boek onderweg is: Canadian whisky, updated and expanded – the Essential Portable Expert.
Dat is een hele mond vol. Het gaat om een vernieuwde uitvoering van een boek dat geschreven is door Davin De Kergommeaux en al langer bestaat. Op 12 maart verschijnt de derde editie van dit boek, wat betekent dat de inhoud aangepast is naar nieuwe kennis en inzichten.

Auteur reist rond in Canada en legt bevindingen vast

De auteur in een onafhankelijke whisky-expert en heeft in Canada rondgereisd om op zoek te gaan met alles wat met whisky te maken heeft. Hij noteerde tijdens zijn reizen zijn bevindingen, proefnotities en nam foto’s om dit allemaal te bundelen voor zijn nieuwste uitgave.
Op bol.com staat onder meer het volgende vermeld: ‘Eerst legt De Kergommeaux de basis bloot van hoe whisky wordt gemaakt en wat het Canadese product onderscheidt van andere. Van daaruit brengt zijn nauwgezette onderzoek meeslepende verhalen aan het licht die teruggaan tot de eerste whiskydagen van het land en zich uitstrekken van oost tot west.’

Wat is er allemaal nieuw in dit boek?

Wat nieuw is in dit boek ten opzichte van eerdere uitgaves zijn:
  • de toevoeging van nieuwe (micro)distilleerderijen
  • nieuwe verhalen van mensen die werken bij distilleerderijen
  •  nieuwe tasting notes
  • gekleurde foto’s
Ook bevat het boek een plattegrond van Canada met daarop de distilleerderijen afgebeeld.

Waar is het boek te koop?

Het boek kan nu alvast besteld worden voor 26,99 euro om op 12 maart op je deurmat te belanden. Het e-book is twee euro goedkoper.
Onlangs gaven we ook een paar actuele boekentips in onze Whisky Madness. Lees jij weleens een whiskyboek? En wat is je ultieme tip? Deel het met ons en laat gerust een reactie achter.
Foto: Pexels

POPULAIR NIEUWS