Compass Box past het kernassortiment aan en voegt nieuwe whisky's toe

Nieuws
zaterdag, 14 september 2024 om 15:00
compass box core range 2024
De geliefde onafhankelijke bottelaar Compass Box heeft haar kernassortiment aangepast. Er zijn twee nieuwe whisky's toegevoegd aan de core range en dit moet zorgen voor een gevarieerd assortiment aan smaken. 
Aan het assortiment zijn de volgende twee nieuwe whisky's toegevoegd: Nectarosity en Crimson Casks. Deze twee expressies voegen zich toe aan de al twee bestaande whisky's van het kernassortiment: Orchard House en Peat Monster.

Wat is Compass Box Nectarosity whisky?

De eerste van de twee expressies is Nectarosity, een knipoog naar Franse bakkers. De drank van de Schotse blend is afkomstig van twee distilleerderijen, namelijk Girvan Distillery (hier komen de granen vandaan) en Clynelish Distillery (hier komt het mout vandaan).
Wat betreft de vaten is er in eerste instantie gebruik gemaakt van speciaal getoaste en verkoolde virgin eiken vaten uit Missouri. Verder hebben de whisky's gerijpt in first-fill Bourbon vaten en op maat gemaakte Amerikaanse eiken en palo-cortado Sherry-gelagerde vaten gebruikt.
Het smaakprofiel van de Nectarosity laat zich omschrijven met tonen van vanille, honing, kokos en karamel. Het alcoholpercentage is 46 procent en en de verkoopprijs is 55 pond. Omgerekend naar euro's is dit iets meer dan 65 euro.

Wat is Crimson Casks wisky?

Voor de Crimson Casks is gebruik gemaakt van sherry - en rode wijn vaten. Qua smaakprofiel zegt de onafhankelijke bottelaar het volgende: 'Chocolade fudge cake ondermijnd met kruidnagel en kardemom, met hints van pruimenjam en gelei van rode bessen, dan rijke kersen, toffee en eiken, afgewerkt met rozijnen, honing en bruine suiker.'
De whisky heeft een alcoholpercentage van 46 procent en de prijs is bepaald op 65 pond. Omgerekend naar euro's is dit iets meer dan 75 euro.

Nieuw leider, nieuwe strategie

De aanpassing van het kernassortiment valt samen met een nieuwe kartrekker bij Compass Box. Recent heeft John Glazer ontslag genomen. Zijn positie is overgenomen door James Saxon en onder zijn bewind is dit nu het nieuwe kernassortiment.
Hij zegt over de aanpassing het volgende: 'Met deze nieuwe Core Collection brengen we de wereld van whisky op zijn boeiendst samen'
In dit overzicht zie je wat we nog meer over Compass Box hebben geschreven.
Brulo Wereldbol  Globe Globebar barglobe Vespucci Zwart/Wit 33 cm Image
Brulo Wereldbol Globe Globebar barglobe Vespucci Zwart/Wit 33 cm
EUR109
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS