Johnnie Walker Blue Label Ultra gelimiteerd tot slechts 888 flessen

Nieuws
zaterdag, 14 september 2024 om 12:00
johnnie walker blue label ultra
Als je denkt aan Johnnie Walker flessen, ongeacht welke kleur en daarmee expressie van de fles, kan je niet om de vorm heen. De flessen zijn iconisch en vierkant, nietwaar? Diageo vernieuwt en komt binnenkort met een nieuwe Johnnie Walker fles - de lichtste ter wereld.
Op 14 september heeft London Design Festival de primeur om de aller lichtste whiskyfles ter wereld te onthullen: Johnnie Walker Blue Label Ultra. De fles gaat van 180 gram naar 118 gram. Al moet er wel meteen bij vermeld worden dat het niet om een verandering gaat van het gehele Diageo assortiment.

Nieuwe Johnnie Walker fles heeft de vorm van een druppel

Johnnie Walker Blue Label Ultra is namelijk een gelimiteerde expressie in een vernieuwde fles die in 2025 op de markt gebracht wordt en waarvan er slechts 888 flessen uit zullen komen.
De fles is met de hand geblazen en heeft de vorm van een druppel. Jeremy Lindley, global design director bij Diageo, legt uit waar het idee van de nieuwe fles vandaan kwam:
'Johnnie Walker Blue Label Ultra is ontstaan uit een ideeënsessie over de toekomst van luxe. Nu andere categorieën steeds lichter worden - zoals brillen en high-performance fietsen - vroegen we ons af of luxe gedistilleerde dranken dat voorbeeld zouden kunnen volgen.'
Het antwoord is dus ja. Na vijf jaar ontwikkeling wordt het resultaat dus op 14 september getoond. De nieuwe fles zou tevens interessant kunnen zijn voor het milieu.

Positieve invloed op de industrie?

'In plaats van deze nieuwe kennis voor onszelf te houden, zijn we verheugd dat we de wereld een royaltyvrije licentie kunnen aanbieden voor ons verleende Britse patent. We hopen dat onze ontdekkingen een positieve invloed zullen hebben op de industrie in het algemeen en nieuwe mogelijkheden zullen helpen ontdekken voor lichtere, koolstofarmere verpakkingsalternatieven,' legt Lindley uit.
Johnnie Walker Blue Label Ultra komt in 2025 uit en zal 1000 pond gaan kosten. Omgerekend naar euro's is dat iets meer dan 1190 euro.
In dit overzicht zie je wat we nog meer over Johnnie Walker geschreven hebben.
De mooiste whiskyroutes door Schotland Image
De mooiste whiskyroutes door Schotland
EUR29.99
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS