18 jarige Redbreast whiskey heeft een unieke twist

Nieuws
zaterdag, 14 september 2024 om 17:00
redbreast 18 years old whiskey 1 1
De Ierse Redbreast Distillery heeft een nieuwe expressie met een age statement uit de doeken gedaan. De whiskey is niet zomaar een 18-jarige whiskey, maar een drank die een unieke twist aan de Redbreast stijl geeft.
De nieuwe whiskey is gemaakt van gemoute en ongemoute gerst die drievoudig gedistilleerd is. Daarna kwam de twist. Voor de Ierse expressie hebben David McCabe en Billy Leighton, respectievelijk meesterdistilleerder en emeritus meesterblender bij Redbreast, uitgeweken naar een nieuw type vat.

Een eerbetoon aan erfgoed en innovatie

Naast ex-bourbon vaten, oloroso sherry vaten en ruby port vaten zijn cream sherry vaten gebruikt voor de rijping. McCabe vertelt dat dit het kenmerkende smaakprofiel van de Ierse whisky een nieuwe draai geeft, terwijl de drank nog steeds het Redbreast gevoel heeft.
'Door de cream sherryvaten te gebruiken, hebben we een whisky gecreëerd met een rijk profiel van donkere chocolade, zwarte bessen en hazelnoten. Deze expressie is niet alleen een eerbetoon aan ons erfgoed, maar toont ook onze toewijding aan innovatie in het maken van Ierse whiskey.'

Wat mag je verwachten van de Redbreast 18 Years Old whiskey?

De volledige tasting notes van de Redbreast whiskey zijn direct bekendgemaakt. Hieronder zetten we deze op een rij:
  • Geur: Aroma's van rijpe zwarte bessen en frambozen, met gesuikerde kersen en gedroogde vijgen. Verder tonen van hazelnootchocolade, geroosterde amandelen, kaneel, steenvruchten, gepolijst eikenhout en versleten leer. 
  • Smaak: Vol en rond, met tannines van eikenhout, druiven en herfstfruit. Daarnaast specerijen zoals gember, hints van zoethout, gedroogd fruit, donkere bessen en sinaasappelschil. 
  • Afdronk: Rijk en aanhoudend met tonen van pot still kruiden, fruit en eikenhout.

Waar is de Redbreast 18 Years Old te koop?

De nieuwe whiskey van Redbreast is onderdeel gemaakt van het kernassortiment. Daarmee komt de expressie terecht bij de 12-, 15-, 21- en de 27-jarige uiting van het merk. 
De Redbreast heeft een verkoopprijs van 229 euro per fles en is vanaf nu te koop via de website van de distilleerderij. Of de expressie ook in de Nederlandse schappen terecht komt, is niet bekend.
The Túath Irish Whiskey Glass - Whiskyglas Image
The Túath Irish Whiskey Glass - Whiskyglas
EUR18.95
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS