De nieuwe Glen Scotia limited edition is een 14-jarige single malt

Nieuws
donderdag, 19 september 2024 om 17:00
glen scotia icons of campbeltown dragon single malt whisky
Het is tijd voor een nieuwe editie van de Icons of Campbeltown series. Glen Scotia heeft het tweede icon in de whiskyserie onthuld: een 14 jaar oude whisky uit een rode wijnvat met een rode draak als icoon.
De nieuwe Icons of Campbeltown single malt whisky doet, net als zijn voorganger, een van de tekens op het Campbeltown Market Cross aan. Waar de reeks afgetrapt werd met een zeemeermin, is het nu de tijd voor een tegenhanger van het waterwezen: een draak.

Knipoog naar de geschiedenis

Met de draak knipoogt Glen Scotia op verschillende manieren naar de geschiedenis van de distilleerderij en Campbeltown. De whisky is namelijk geïnspireerd door het verhaal van St. Michael die een vuurspuwende draak verslagen heeft.
Daarnaast is de vurige adem van het wezen een knipoog naar een vreselijke gebeurtenis in de geschiedenis van Campbeltown. Op 17 december 1899 bestreden Glen Scotia en de inwoners van Campbeltown een hevige brand in de Dalintober distilleerderij en redde het van een zekere ondergang.
Verder is de kleur van de draak rood. Het is een knipoog naar de ex-barolo rode wijnvaten die gebruikt zijn voor de finish van de drank. Daarnaast is het vurige karakter van de draak omgeven door rook, iets wat in de smaak van de whisky terugkomt.​

Wat is de Glen Scotia Icons of Campbeltown Dragon whisky?

De Glen Scotia Icons of Campbeltown Dragon whisky is na zijn aanvankelijke rijping overgegaan in ex-Barolo rode wijnvaten. Dit heeft de single malt een wat donkerdere kleur gegeven en de volgende tasting notes:
  • Geur: Oceaannevel, rode bessen, turfrook. 
  • Smaak: Gesmolten bruine suiker, framboos, cranberry, appel, vanille. 
  • Afdronk: Lang, rode kersen en wervelende turfrook​.
De whisky is op vatsterkte van 56,8 procent alcohol by volume (ABV) gebotteld.

Wat kost de Glen Scotia Icons of Campbeltown Dragon whisky?

​De oplage van de Glen Scotia expressie is gelimiteerd, maar hoeveel flessen er precies gevuld zijn is niet bekend. De whisky is via de webshop van de distilleerderij te koop voor 98 pond (omgerekend ongeveer 116 euro). Dit is nog exclusief met eventuele verzend en -invoerkosten.
The Campbeltown Book
EUR94.58
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS