Glenmorangie A Tale of Ice Cream whisky flirt gewoon met de zomer in de herfst

Nieuws
donderdag, 19 september 2024 om 11:00
glenmorangie a tale of ice cream 1
Het is weer tijd om in het brein van Dr. Bill Lumsden te duiken met een nieuwe Glenmorangie whisky. Dit keer gaan we even terug naar de zomer voor een ijscoupe. De Glenmorangie A Tale of Ice Cream is onthuld.
A Tale of Ice Cream is de vijfde release in de whiskyreeks van de Highland distilleerderij. Zoals de rest van de reeks is deze whisky uit het brein van Dr. Bill Lumsden, head of whiskycreation bij Glenmorangie, gekomen. Hij wilde een whisky uitbrengen die zo dicht mogelijk bij de smaak en geur van zijn favoriete ijssalon zou komen.
‘Voor het eerst gebruikten we nieuwe eikenhouten vaten die speciaal werden geroosterd om meer vanillesmaken te behouden.’

Wat is de Glenmorangie A Tale of Ice Cream whisky?

Het whiskyteam experimenteede met verschillende houtsoorten om tot het juiste vanilline gehalte te komen. De drank uit deze vaten is uiteindelijk gecombineerd met drank uit bourbonvaten om tot de nieuwe whisky te komen.
Dit zijn de tasting notes van de Glenmorangie A Tale of Ice Cream whisky:
  • Neus: Manuka honing, citroentoffee, rozijnenbrood, gekonfijte sinaasappelschil, perzik, karamelsnoepjes en wat kruiden. 
  • Smaak: Een stroperige textuur op de tong met zoete en kruidge smaken van brioche, marsepein, honingraat, zachte toffee, citroensorbet en kokosvlokken. Daarnaast tonen van kaneel, gember, nootmuskaat en kruidnagel. 
  • Afdronk: Lang met hints van gekonfijte appels, zoete popcorn en een vleugje anijs.
De whisky is gebotteld op 46 procent alcohol by volume (ABV).

Waar is de Glenmorangie A Tale of Ice Cream te koop?

De nieuwe Glenmorangie A Tale of Ice Cream komt eind september naar verwachting in whiskyspeciaalzaken terecht. De expressie is al op verschillende plekken online opgedoken, maar nog nergens voorradig. De adviesverkoopprijs van een fles is ongeveer 84 euro.
Zoals de rest van de serie is deze expressie gelimiteerd in oplage. Hoeveel flessen er precies zijn, is niet bekendgemaakt.
Jim Murray's Whiskey Bible 2024 Image
Jim Murray's Whiskey Bible 2024
EUR26.76
Op voorraad
Koop op bol.
Foto's: Glenmorangie

POPULAIR NIEUWS