Vatencollectief biedt de oudste Port Charlotte whisky aan met hoog alcoholpercentage

Nieuws
donderdag, 19 september 2024 om 8:00
port charlotte 21yo caskshare whisky
Het lijkt bijna alsof Black Friday al begonnen is, want een 21-jarige Port Charlotte whisky is bijna in prijs gehalveerd. ‘Now £299| Was £500’ schrijft de website Caskshare waar een fles in de aanbieding is.
Het gaat om een gelimiteerde fles whisky, waarbij benadrukt wordt dat als de fles uitverkocht raakt, deze ook echt weg is.

Wat is de 21-jarige old ex-bourbon whisky?

Het is momenteel de oudste Port Charlotte whisky die voor handen is. De distilleerderij heeft zelf als oudste een 18 jaar oude fles uitgebracht. Op de officiële website van Caskshare is het volgende te lezen:
‘Oorspronkelijk werd de whisky afgevuld in een refill bourbon hogshead, waarna het vat rond 2009 werd overgetapt in een Saint-Julien ex-Bordeaux rode wijnvat. In januari 2020 werd het vat overgetapt in het huidige bourbonvat.’
De drank is gebotteld op 60,1 procent alcohol by volume (ABV).

Hoe smaakt de whisky?

Volgens Caskshare proeven mensen tonen van mango en tropisch fruit wat in balans wordt gehouden door vanille en moutkoekjes. ‘De stroperige textuur van gerstesuiker contrasteert prachtig met het vuur en de specerijen die de whisky heeft opgedaan in drie verschillende vaten.’
Verder bevat de afdronk hints van karamel, maritieme rook en is er sprake van een luxueuze en zachte afdronk.

Waar is de whisky te koop?

De whiskyfles is te koop via de website van Caskshare. Nederlanders en Belgen betalen 355 euro voor een fles.

Wat is Caskshare?

Caskshare is een initiatief waarbij mensen een aandeel kunnen reserveren in een vat en zo een unieke whiskyfles op de kop kunnen tikken. Het is dus een vatencollectief voor whiskyliefhebbers pur sang. Leden krijgen diverse voordelen, zoals proeverijen, makers van whisky’s ontmoeten en meer.
Binnenkort wordt er een 12-jarige Bruichladdich whisky gebotteld, zo is te zien op de website. Op deze pagina vind je het volledige overzicht van de whiskyflessen.
Whisky Almanak Image
Whisky Almanak
EUR17.5
Op voorraad
Koop op bol.