Deanston onthult 20 jaar oude single malt whisky uit 2002

Nieuws
donderdag, 08 augustus 2024 om 12:00
deanston 2002 20 year old whisky
In de Schotse Highlands heeft de Deanston Distillery een nieuwe whisky bekendgemaakt. Het gaat om de expressie Deanston 2002 20 Years Old Organic American Oak.
De spirit voor de single malt whisky is, zoals de naam al verraadt, in 2002 gestookt. Dit gebeurde met geheel organisch geteeld graan dat volledig traceerbaar is. Daarna mocht deze rijpen in Amerikaanse eikenhouten vaten.
Deze vaten zijn met de hand geselecteerd en vervolgens re-charred zodat de bekende wasachtige Deanston smaken er nog beter uit zouden komen.

Wat is de Deanston 2002 20 Years Old Organic American Oak whisky?

Julieann Fernandez, master blender bij Deanston, vertelt dat deze rijping een expressie opgeleverd heeft die een sublieme smaakervaring met zich meebrengt.
'Een prachtige harmonieuze dram waarbij noten van vanille en karamel met elkaar verstrengeld raken. Een prachtige harmonieuze dram waarbij noten van vanille en karamel verstrengeld raken met de zoetheid van honing en de rijke warmte van eikenhout.'
Dit zijn de tasting notes van de Deanston 2002 20 Years Old Organic American Oak whisky:
  • Neus: Zoete tonen van vanille en karamel, verweven met cederhout, houtkruiden en hints van rijp fruit. 
  • Smaak: Rijk, maar droog in de mond met smaken van honingkruiden, steenvruchten, geroosterd eikenhout en een zachte toets van vers gemaaid gras.
  • Afdronk: Aanhoudend met tonen van gedroogde kokosnoot en een vleugje cacao.
De whisky is op vatsterkte gebotteld, wat in dit geval 49,7 procent alcohol by volume (ABV) is. Om het karakter van de drank te behouden, gebeurde dit non-chill filtered en zijn er geen stoffen toegevoegd aan de organische whisky. De oplage van de Deanston 2002 20 Years Old whisky is gelimiteerd tot iets minder dan 3000 flessen wereldwijd.

Waar is de whisky te koop?

De Deanston whisky is in elk geval te koop via de website van de distilleerderij. De fles heeft een prijskaartje van 219,95 euro. Of de whisky ook bij Nederlandse slijterijen terecht komt, is niet bekendgemaakt.
Foto: Deanston
Malinsi Grappige Sokken Whiskey - Leuke Huissokken AntiSlip Dames en heren - If You Can Read This Whiskey Drank - tot 46 - Cadeau voor Man & Vrouw Image
Malinsi Grappige Sokken Whiskey - Leuke Huissokken AntiSlip Dames en heren - If You Can Read This Whiskey Drank - tot 46 - Cadeau voor Man & Vrouw
EUR9.95
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS