Kondigt dit whiskylabel de start van een nieuwe serie aan?

Nieuws
donderdag, 08 augustus 2024 om 8:00
glen grant exploration no 1 rum cask finish whisky
Er lijkt een nieuwe Glen Grant whisky onderweg te zijn waarbij het whiskymerk op ontdekkingsreis gaat. Het label voor de Glen Grant Exploration Series No. 1 is namelijk online opgedoken.
In de online TTB-database worden regelmatig nieuwe labels voor whisky’s vastgelegd. Dit gebeurt door distilleerderijen en whiskymakers voor een eventuele toekomstige release. Hoewel in veel gevallen de godendrank vaak even later verschijnt, blijft het soms bij een label.

Nog niet veel bekend over de single malt whisky

De whiskymaker uit Schotland heeft een label vast laten leggen voor een single malt whisky die een nieuwe reeks aftrapt. Wat er in de nieuwe reeks precies verkend wordt is niet bekend, al lijkt het om finishes in verschillende vaten te gaan. The Glen Grant Exploration Series No. 1 whisky doet dat met een finish in rumvaten.
Het label geeft niet heel veel over de komende Schotse whisky vrij. Het enige wat er bekend wordt is dat de drank gebotteld is op 48 procent alcohol by volume (ABV). De smaak en leeftijd van de whisky zijn bijvoorbeeld nog onbekend.

Eerder al een The Glen Grant met rumfinish onafhankelijk gebotteld

The Glen Grant heeft zelf voor zover bekend nog geen whisky uitgebracht die een afwerking in rumvaten heeft gekregen. Toch is de whisky van de distilleerderij al met een vleugje rum te proeven.
Càrn Mòr heeft namelijk in de Strictly Limited series een 13 jaar oude Glen Grant whisky uitgebracht. En deze heeft een rumfinish.

Verschillende labels opgedoken in TTB-database

Naast dit label van The Glen Grant zijn er de afgelopen tijd redelijk wat etiketten opgedoken in de database. Zo lijkt er een bijzondere nieuwe Japanse whisky onderweg te zijn vanuit de Mars Komatagake Distillery, is er een kleurrijk label voor een mogelijk nieuwe Compass Box expressie opgedoken. Verder lijken er nieuwe whisky's vanuit Glenfiddich en Tamdhu op komst te zijn.
Exclusieve Glencairn Cut Whiskyglazen Set - 16% Loodkristal - Handgemaakt - 2 Glazen Image
Exclusieve Glencairn Cut Whiskyglazen Set - 16% Loodkristal - Handgemaakt - 2 Glazen
EUR49.95
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS