Deze whisky's blijken een waardevolle investering te zijn

Nieuws
maandag, 30 september 2024 om 17:00
springbank 101
Als je aan Schotse whisky denkt, dan is Campbeltown niet meteen een whiskyregio die in je op komt. Maar de whisky uit de regio is steeds populairder aan het worden, vooral bij investeerders en verzamelaars. Zo doen de whisky’s van Springbank en Hazelburn het erg goed meldt Whiskystats.
Whiskystats meldt elke maand een prijsupdate. Daarin zit waardevolle informatie voor liefhebbers die investeren in whisky, de godendrank verzamelen of mooie flessen willen kopen of verkopen. Deze maand staat een aantal Campbeltown whisky’s in de spotlight.

Veel Springbank whisky’s zijn interessante investeringen

De veilingprijzen van veel Springbank en Hazelburn whisky’s zijn in augustus namelijk gestegen ten opzichte van de maanden ervoor. Sterker nog, Hazelburn was een van de best presterende merken. Er zijn in totaal 33 verschillende expressies van het merk van eigenaar gewisseld die met ruim 5 procent in waarde stegen.
Onder andere de 1999 single cask 43/99 Private Bottling van 21 jaar oud deed het goed. Deze single malt wist zelfs een record te verbreken en werd voor 580 euro verkocht. Ook de Hazelburn Virtual Open Day 2020 whisky steeg in waarde en is nu 250 euro waard.
Hazelburn is sinds mei met ruim 11,5 procent in waarde gestegen, maar moet wel genoegen nemen met een plekje achter Springbank. De whisky’s van dat merk zijn namelijk 11,8 procent in waarde gestegen. Een voorbeeld van een goed verkochte whisky van Springbank is de 25 Year Old Single Cask 342 uit 1993 die voor 1800 euro verkocht werd. Enkele maanden eerder was dat nog 1300 euro.

Niet alle Springbank whisky’s zijn een goudmijn

Hoewel veel Springbank whisky’s in augustus goed waren voor winst, geldt dat niet voor alles. De dranken van het Longrow merk stegen namelijk niet in waarde. De prijzen van dit merk bleven veelal vlak.
Of de stijging in waarde van de Springbank whisky’s door blijft zetten zoals dit de afgelopen drie maanden ging, is niet te voorspellen. Whiskystats meldt dat de secundaire markt voor whisky op het moment erg rustig is met weinig transacties.
Er zijn slechts 15000 flessen verhandeld in augustus, wat bijna 10.000 minder is dan afgelopen jaar. Zodra de markt weer aantrekt, kan er van alles gebeuren met de prijzen, maar of en wanneer dat gebeurt is niet duidelijk. Wel is de markt positief met een stijging in waarde van 1,6 procent voor de 500 meest verhandelde whisky’s.
Whisky Almanak Image
Whisky Almanak
EUR17.5
Op voorraad
Koop op bol.
Lees in ons Springbank overzicht alles wat we over de whisky geschreven hebben.
Meer over investeren in whisky vind je op onze investeren-pagina.

POPULAIR NIEUWS