Springbank lijkt snel met een nieuwe 10 jaar oude single malt whisky te komen

Nieuws
vrijdag, 27 september 2024 om 7:00
springbank sherry seriers whisky
Liefhebbers van Springbank whisky die fan zijn van sherry mogen in hun handen wrijven. Het lijkt er namelijk op dat er binnenkort een nieuwe expressie in de Springbank Sherry Series whiskyreeks uitkomt.
In de online TTB-database worden regelmatig nieuwe labels voor whisky’s vastgelegd. Dit gebeurt door distilleerderijen en whiskymakers voor een eventuele toekomstige release. Hoewel in veel gevallen de godendrank vaak even later verschijnt, blijft het soms bij een label.
De distilleerderij in Campbeltown heeft een etiket in de online TTB-database vastgelegd voor een nieuwe expressie in de whiskyserie. Het label is bedoeld voor de derde release van de Sherry Series: de Amontillado expressie.

Wat is de Springbank Sherry Series Amontillado single malt whisky?

De nieuwe release is een single malt whisky die aanvankelijk vijf jaar in refill bourbonvaten gerijpt heeft. Daarna is de drank overgeheveld naar Amontillado hogshead vaten voor een tweede rijping van vijf jaar. Ook deze vaten zijn van Amerikaans eikenhout gemaakt.
Het label verraadt niet heel veel over de whisky in de fles, maar laat slechts enkele details doorschemeren. Zo wordt het een single malt die gebotteld is op 55 procent alcohol by volume (ABV). De expressie is in juli 2014 gedistilleerd om uiteindelijk in september 2024 de fles in te gaan. Dit laatste kan een aanwijzing zijn voor een snelle release van de nieuwe Springbank Sherry Series.
Wat betreft de tasting notes is nog niets bekend. Wel verraadt het label dat er slechts 9900 flessen van de single malt whisky voorbij komen.

Andere releases in de Springbank Sherry Series whiskyreeks

De nieuwe whisky moet terecht komen in een rij met twee andere expressies. De Sherry Series van Springbank is in 2022 afgetrapt met een 10 jaar oude whisky uit een Pedro Ximénez vat. Deze werd een jaar later opgevolgd door een single malt met een finish in een Palo Cortado vat.
In de rijpings tijdlijn die Springbank Distillery ooit gedeeld heeft, is te zien wat we nog meer mogen verwachten van de Sherry Series. Zo is er te zien dat er een Manzanilla expressie sinds 2016 aan het rijpen is om in 2026 gebotteld te worden. Voor komend jaar staat een 10 jaar oude Fino sherry expressie uit de distilleerderij gepland voor release.
De releasedatum van de nieuwe Springbank Sherry Series Amontillado whisky is nog niet bekendgemaakt.
Jim Murray's Whiskey Bible 2024 Image
Jim Murray's Whiskey Bible 2024
EUR24.34
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS