Deze distilleerderij brengt haar eerste single cask whisky opnieuw uit

Nieuws
dinsdag, 20 augustus 2024 om 10:00
macaloney island distillers virgin wood st mallie
De Canadese Macaloney Island Distillery heeft haar eerste single cask whisky opnieuw uitgebracht. De inaugurele St. Mallie Virgin Wood single cask single malt whisky was al eerder uitgebracht voor een klein groepje mensen, maar is nu voor het grote publiek beschikbaar.
De Macaloney Island Distillery heeft de inaugurele St. Mallie single cask whisky niet zomaar uitgebracht. Graeme Macaloney, master whiskymaker bij Macaloney Island Distillers, twijfelde aanvankelijk over het rijpen van de spirit in virgin eikenhouten vaten. Hij wist niet of de vaten de smaak van de spirit recht zouden doen.
Op advies van Billy Walker, meesterdistilleerder bij The GlenAllachie Distillery, is de spirit toch de vaten in gegaan. Dit leidde uiteindelijk tot de release van de eerste St. Mallie whisky, waar Macaloney ontzettend blij mee is.
De stokerij bracht de single cask whisky oorspronkelijk uit als een gelimiteerde botteling voor whiskyclubs en een select aantal mensen. Door de populariteit van de expressie wordt de drank nu voor iedereen beschikbaar.

Wat is de Macaloney Island Distillers St. Mallie Single Cask Virgin Wood whisky?

De whisky is gemaakt van de award winnende spirit van de distilleerderij. De expressie heeft geen leeftijdsaanduiding gekregen en is na de rijping op 46 procent alcohol by volume (ABV) gebotteld. De whisky is non-chill filtered en zonder toevoegingen gebotteld.
De tasting notes van de vloeistof bevatten tonen van Canadees mout en fruitige esters. Daarnaast heeft de single cask whisky zoete tonen met bloemige woestijnwijn.

Niet in Nederland

Whiskyliefhebbers die de St. Mallie single cask in huis willen halen kunnen een fles bestellen op de website van de distilleerderij. Helaas verzendt de stokerij niet buiten de grenzen van Canada, dus ons kikkerlandje zal het zonder deze expressie moeten doen, tenzij iemand de fles weet te importeren.
De oplage van de whisky is daarbij zeer beperkt. Er zijn namelijk slechts 130 flessen beschikbaar die per stuk 109,99 Canadese dollar kost (omgerekend ongeveer 75 euro).
De St. Mallie whisky is niet de enige single cask single malt whisky die Macaloney Island Distillers uitgebracht heeft. Inmiddels is er naast de inaugurele release ook een single cask uit Portugese rode wijnvaten gebotteld. Ook deze wordt helaas alleen binnen de Canadese landsgrenzen verkocht.
The Little Book of Whisky Image
The Little Book of Whisky
EUR13.99
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS