Single cask whisky releases zijn populair en Wieke Distillers speelt daar op in

Nieuws
donderdag, 15 augustus 2024 om 8:00
wieke
Single cask whisky’s zijn populair. Dat is ook niet zo vreemd, want een whisky uit een enkel vat is speciaal. Daar zijn er niet zoveel van. Wieke Distillers uit het hoge noorden maakt daar dankbaar gebruik van en zet in op meerdere single cask releases. Eentje komt al heel snel uit en 'smaakt verdomd goed', aldus Arend van Nieuwland senior.

Op zoek naar een onderscheidende dram

Whisky geeks zoeken altijd naar die ene speciale whisky, een dram die net even een andere smoel heeft dan de rest. Eén van die opties, zijn single cask whisky's. Bij Wieke Distillers in Veendam is het wachten tot de eerste whisky in de fles gaat én verkocht mag worden. Wat daar op de plank ligt, zijn meerdere single cask releases.

'Het smaakt verdomd goed'

‘Er is er wel één die op dit moment er écht uitspringt en dat is de PX,’ legt van Nieuwland senior uit.
Dat is dan ook de eerste whisky die Wieke Distillers op de markt gaan brengen.
Trots vertelt hij aan Whisky Monkeys: 'Het smaakt verdomd goed. Ik heb de neiging elke keer als ik op de distilleerderij ben om het te proeven.' Als we vragen of dit is om de kwaliteit te bewaken of omdat hij het lekker vindt, lacht hij hardop: 'Allebei!'
Andere single cask releases liggen nog even verder te rijpen, waaronder een Bourbon Heaven Hill en een Virgin Oak. Die gaan ook als single cask release uitkomen.

In de toekomst een kernassortiment?

De vraag is uiteraard wat de toekomst nog meer brengt. Van Nieuwland geeft aan dat er zeker ook blends zullen uitkomen. De distilleerderij wil namelijk graag een kernassortiment hebben.
Bij zowel het toekomstige kernassortiment als de single cask releases staat de consument voorop. 'Het moet wel hartstikke lekker zijn!' benadrukt hij.
Er wordt niet gewerkt met certificaten zoals andere beginnende distilleerderijen. 'Alles is vooraf gefinancierd, ik wil dat de klant van te voren weet wat hij proeft.'

Wanneer verschijnt de eerste single cask release?

Houd Whisky Monkeys in de gaten, want zodra de eerste single cask release van Wieke Distillers in de verkoop gaat, zullen we dat hier vermelden op de website. Dat laat in ieder geval niet meer heel lang op zich wachten.
Love & Whiskey Image
Love & Whiskey
EUR22.99
Op voorraad
Koop op bol.
Mede mogelijk gemaakt door Wieke Distillers. Nix18.

POPULAIR NIEUWS