Deze nieuwe Belgische single malt whisky heeft een hoog alcoholpercentage

Nieuws
donderdag, 01 augustus 2024 om 12:00
whiskyglass
Verscholen in Pepingen ligt de Belgische De Cort Distillery. Het is precies deze distilleerderij waar een nieuwe single malt is geproduceerd: De Cort Reserve #1.
De Cort Reserve #1 is afgelopen week uit de doeken gedaan. Het Belgische levenswater komt op een bijzonder moment voor de distilleerderij, want het bedrijf bestaat dit jaar tien jaar. Wie kan zeggen een tienjarig bestaan te vieren met een mooie fles single malt?

Wat is De Cort Reserve #1 whisky?

De whisky is gedistilleerd tussen 2015 en 2019 en heeft gerijpt in vier verschillende vaten: nieuw Frans eiken, ex-bourbon, Oloroso en PX-sherryvaten. Verder is de drank op vatsterkte gebotteld. Het alcoholpercentage ligt dan ook hoog: 61 procent.
Mensen die een fles kopen krijgen de whisky in een speciale verpakking. Zo is de fles genummerd en wordt er een speciaal glaasje bijgeleverd.

Voor wie is de whisky bedoeld?

De whisky is volgens de Belgische distilleerderij voor twee groepen mensen bedoeld: ‘Niet alleen voor de verzamelaars maar zeker ook voor zij die genieten van het uitzonderlijke.’
De De Cort Distillery is dus tien jaar lang bezig met distilleren. De dranken die de whisky vooraf gingen, zijn gin, jenever en wodka. De reden dat distilleerderijen vaak eerst iets anders op de markt brengen dan whisky heeft puur met financiële redenen te maken. Het kost veel geld om de apparaat aan te schaffen om te stoken en vervolgens moet er nog minimaal drie jaar gewacht worden voordat iets whisky mag heten.
Drie jaar lang geen geld verdienen is een lange periode en dat probleem kan (deels) opgevuld door andere dranken eerst uit te brengen.
Wie een flesje De Cort Reserve #1 wil kopen, kan het beste even contact opnemen met de distilleerderij. Een prijs wordt niet gemeld op de officiële website.
Wist je dat er ook regelmatig festivals in België zijn? Bekijk hier onze kalender.
Jim Murray's Whiskey Bible 2024 Image
Jim Murray's Whiskey Bible 2024
EUR17.99
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS