Deze Belgische distilleerderij legt de focus meer op whisky

Nieuws
donderdag, 04 juli 2024 om 12:00
filliers distillery
Filliers Distillery stookt al vijf generaties verschillende dranken zoals genever, likeuren en de godendrank. De stokerij in Bachte-Maria-Leerne past nu de koers aan en legt de focus meer op whisky.
Onder leiding van Benoit Filliers, de zesde generatie stokers in de familie, gaat Filliers het assortiment aan premium-whisky’s verder ontwikkelen en verfijnen. Er wordt momenteel gewerkt aan nieuwe expressies die ‘traditionele whiskyliefhebbers als nieuwe ontdekkers zullen verrassen en verleiden.’
Benoit Filliers vertelt dat hij trots is om de distilleerderij deze nieuwe richting in te mogen sturen en de tradities van de familie voort mag zetten. Hij houdt daarbij de geschiedenis van de distilleerderij in gedachten.
‘Mijn focus ligt op het respecteren van ons rijke verleden terwijl we innoveren voor de toekomst.’

Kernassortiment met leeftijdsaanduiding

De Filliers Distillery heeft al een aantal expressies op haar naam staan, waaronder een driedelig kernassortiment. Deze reeks bestaat uit een 10 jaar oude single malt whisky en twee roggewhisky’s met een leeftijdsaanduiding.
Hieronder zetten we de kernexpressies op een rij:
  • Filliers Single Malt Whisky 10 Years Old: Een single malt whisky met een rijk en complex smaakprofiel, waarin florale en fruitige tonen, gecombineerd worden met een kruidig smaakpalet voorbij komen. De expressie heeft volledig gerijpt in sherryvaten van Europees eikenhout.
  • Filliers Single Rye Whisky 5 Years Old: Een roggewhisky uit Amerikaanse eikenhouten vaten met een profiel waarin kruidige accenten van zwarte peper, melkchocolade en vanille voorbij komen.
  • Filliers Single Rye Whisky 8 Years Old: Een expressie met een rijk en diep smaakprofiel. Tonen van vanille, peper en chocolade wisselen elkaar in een soepele balans af.
Lees hier onze review van de acht jaar oude Filliers Single Rye whisky.

Nieuwe expressies snel onthuld

Filliers houdt de nieuwe expressies momenteel nog strikt geheim. Binnenkort zal de distilleerderij in België een tipje van de sluier oplichten over wat er komen gaat. Houd daarom onze website en natuurlijk de website van de distilleerderij in de gaten.
Mede mogelijk gemaakt door Filliers Distillery.
Foto: Filliers

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties