Twee oude Macallan whisky's onthuld die eruit zien als een goudstaaf

Nieuws
donderdag, 01 augustus 2024 om 8:00
gold bar
Er zijn twee zeldzame nieuwe The Macallan whisky's uitgekomen. De expressies zijn 33 en 52 jaar oud, maar hebben niet in de Speyside distilleerderij gerijpt. De flessen komen uit de stal van de onafhankelijke bottelaar Duncan Taylor, zo meldt The Spirits Business.
De nieuwe The Macallan whisky's die Duncan Taylor onthuld heeft, trappen een nieuwe whiskyreeks met de naam Duncan Taylor Rarest Reserve af. De release van de inaugurele expressies van de serie is afgestemd op de tweehonderdste verjaardag van The Macallan.
Shawn Smith, CEO van Duncan Taylor Scotch Whisky, vertelt dat de twee single malts slechts het begin zijn en dat er nog veel meer aan komt.
'We blijven whisky's uit onze kluizen lanceren die teruggaan tot de jaren 1960.'

Wat zijn de nieuwe Duncan Taylor The Macallan whisky's?

Duncan Taylor heeft de The Macallan expressies gerijpt in verschillende vaten. De details van beide flessen zijn als volgt:
Duncan Taylor Rarest Reserve 33 Year Old The Macallan
De 33 jaar oude single malt is gestookt in 1991 en komt uit oloroso sherry vaten. Deze drank is gebotteld op 50,2 procent alcohol by volume (ABV).
De whisky heeft aroma's van overrijp tropisch fruit, pure chocolade en kruiden in de neus, gevolgd door 'romige toffee' op de tong.
Duncan Taylor Rarest Reserve 52 Year Old The Macallan
De oudste van de twee expressies is al in 1969 gestookt. De drank heeft vervolgens gerijpt in ex-bourbonvaten van Amerikaans eikenhout. Na enkele tientallen jaren rijpen is de drank over gegoten in first fill ex-oloroso sherry vaten. Uiteindelijk is de single malt gebotteld op 41,4 procent ABV.
In de neus biedt de vloeistof aroma's van pure chocolade, sinaasappelschil, kaneel en vanille. In de mond zijn er tonen van karamel, fruit en subtiele kruiden aanwezig.
De verpakking van beide flessen kun je hier bekijken.

Zeer gelimiteerde oplage

De voorraad van de whisky's is beperkt. Duncan Taylor heeft gekozen voor kleinere flesjes van 100 milliliter per expressie. Hierdoor zijn er per whisky 500 stuks beschikbaar.
Beide dranken zijn verpakt in een speciale verpakking die eruitziet als een goudstaaf. De flessen zijn te koop via The Spirits Embassy of via BlockBar. De 33-jarige whisky heeft een prijs van 630 pond (omgerekend 747,58 euro). Voor de 52 jaar oude fles geldt een prijs van 7850 pond (omgerekend iets minder dan 9500 euro).
Jim Murray's Whiskey Bible 2024 Image
Jim Murray's Whiskey Bible 2024
EUR17.99
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS