Deze nieuwe Caol Ila, Talisker Mortlach zijn de Douglas Laing stal uit gerold

Nieuws
woensdag, 17 januari 2024 om 17:00
douglas laing
Het onafhankelijk whiskybedrijf Douglas Laing heeft het jaar goed gestart. In de Old Particular reeks zijn namelijk behoorlijk wat nieuwe whisky’s uitgebracht. Er zijn expressies van Mortlach , Ledaig, Girvan en andere stokerijen gebotteld die stuk voor stuk een mooie leeftijd hebben. Ook zijn er nog wat kruisingen en XOP whisky’s uitgebracht.
Douglas Laing heeft de afgelopen tijd niet stil gezeten. De Old Particular reeks is namelijk flink uitgebreid met nieuwe flessen. Er zijn verschillende whisky’s gebotteld door het bedrijf. De jongste heeft een leeftijdsaanduiding van 10 jaar oud en komt uit de Talisker stokerij. De oudste is een 19-jaar oude Girvan whisky. Hieronder zetten we ze voor je op een rijtje:
  • Old Particular Talisker 10 Years Old
  • Old Particular Caol Ila 10 Years Old
  • Old Particular Blair Athol 12 Years Old
  • Old Particular Mortlach 12 Years Old
  • Old Particular Royal Brackla 12 Years Old
  • Old Particular Glengoyne 15 Years Old
  • Old Particular Ledaig 15 Years Old
  • Old Particular Girvan 19 Years Old
Een overzicht van alle Old Particular whisky's vind je hier.

Meer dan alleen de Old Particular whisky's gebotteld

Naast de expressies met leeftijdsaanduidingen heeft Douglas Laing ook de Remarkable Regional Malts weten te kruisen met Old Particular whisky’s. Zo heeft Timourous Beastie een Vintage botteling gekregen van 2018, is Rock Island’s Finest een vintage uit 2017 en is Scallywag Old Particular een expressie van 15 jaar oud. Al deze flessen zijn gebotteld op 48,4 procent alcohol by volume (ABV).
Scallywag laat zich overigens ook zien op een andere nieuwe fles, de XOP x Scallywag Tormore 35 Years Old. Deze fles is gebotteld op 46,2 procent ABV als onderdeel van de 75e verjaardag van het merk. De whisky heeft gerijpt in een sherry butt en is gelimiteerd tot 285 stuks wereldwijd, wat de whisky niet alleen een fles maakt om open te trekken. Het is daarbij ook een fles die ongetwijfeld ook als belegging gebruikt zal worden of via whisky-apps verkocht wordt.
Wat betreft de neus mag je van deze expressie zoete aroma’s van vanille en chocolade verwachten. In de mond krijg je smaken van bessen, kaneelkruiden en sinaasappelschil, die richting de afdronk plaats maken voor een wat pittigere smaak met vruchtencake en sherry.
Als je deze fles in de kast wil zetten, moet je wel even in de buidel tasten. Hij kost namelijk 923,95 euro.
Foto: Douglas Laing

POPULAIR NIEUWS