Deze rokerige blended whisky mengt Peat Monster, Caol Ila, Ardmore en meer

Nieuws
zaterdag, 20 juli 2024 om 7:00
compass box secrets of smoke
Er is online een label opgedoken van een nieuwe Compass Box whisky. Het gaat om Compass Box Secrets of Smoke, een blended malt whisky die een onderbelicht aspect van turf in de spotlight gaat zetten.
De labels die in de online TTB-database opduiken, zijn geen garantie dat een bepaalde whisky ook daadwerkelijk uitkomt. Hiermee registreert een distilleerderij of bottelaar slechts een etiket, maar kondigt verder niets officieel aan.
Het gebeurt alleen wel regelmatig dat er iets opduikt, wat ook daadwerkelijk uitgebracht wordt. Het vastgelegde label voor de nieuwe Compass Box whisky geeft veel informatie, waarbij het moment van bottelen opvalt: juli 2024.

Compass Box Secrets of Smoke belicht zoete tonen van turf

Op het label van de Compass Box whisky is te lezen dat Compass Box op een nieuwe missie is met deze whisky. Waar de rokerige kant van peated whisky namelijk vaak op de voorgrond staat, wil de whiskymaker met deze blended malt whisky juist de zoete kant van turf laten zien.
De whiskymaker heeft volgens het label jaren geëxperimenteerd met de rijping van peated whisky in sherry- en wijnvaten. Deze kennis komt nu samen in een rijke blend, waarbij voor elk van de zes ingrediënten (lees whisky’s uit verschillende distilleerderijen) een ander vat gebruikt is.

Deze whisky’s zitten er in de Compass Box Secrets of Smoke whisky

De Compass Box whisky bestaat uit één whisky uit eigen stal en vijf expressies uit bekende distilleerderijen die peated whisky maken. Hieronder zetten we alle onderdelen van de Secrets of Smoke blended malt whisky op een rij met de gebruikte vaten:
  • The Peat Monster – Second-fill Spaanse rode wijnvat
  • Caol Ila – First-fill palo cortado sherry-seasoned butt
  • Ardmore – First-fill sherry hogshead
  • Laphroaig – First-fill marsala barrique
  • Blended Malt Parcel – Recharred hogsheads
  • Bowmore – Refill bourbonvat
De precieze verhouding van de drank in de expressie is nog niet bekend. Wel geeft het label alvast weg dat het een limited edition wordt die op 52 procent alcohol by volume (ABV) gebotteld wordt.
Jim Murray's Whiskey Bible 2024 Image
Jim Murray's Whiskey Bible 2024
EUR17.99
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS