Compass Box brengt Caol Ila, Talisker en meer samen in de The Traveling Circus whisky

Nieuws
donderdag, 18 april 2024 om 7:00
compass box traveling circus
Compass Box heeft een nieuwe whisky naar de globale Travel Retail gebracht. Het gaat om de exclusieve The Traveling Circus whisky die inspiratie uit het circus haalt. De whisky is een blend van verschillende bekende whisky’s met een paar onbekende touches.
De nieuwe whisky volgt daarmee de bekende Compass Box expressies Peat Monster en Orchard House op. De nieuwe vloeistof is niet op deze twee expressies gebaseerd, maar leent inspiratie van zijn voorganger, Compass Box The Circus. Dit is een gelimiteerde blended whisky uit 2016.
De nieuwe telg komt van de hand John Saxon, de nieuwe whisky master bij het bedrijf. Hij maakte al langer whisky bij het merk, maar is onlangs van rol veranderd. Saxon vertelt dat Compass Box erg blij is met de release die een nieuwe balans tussen sherryvaten en complexe rook neerzet.
‘Voor degenen die Compass Box nog niet kennen, is dit een wereld reizende introductie van het soort plaatsen dat we kunnen verkennen door Schotse whisky's van hoge kwaliteit creatief te combineren.’

Wat is de Compass Box The Traveling Circus whisky?

De whisky is een gelimiteerde blended whisky, waarvoor Compass Box de rokerigheid van Talisker en Caol Ila combineert met een Speyside sherrykarakter uit een distilleerderij in de buurt van Aberlour. Verder zijn er verschillende blended vloeistoffen uit bourbon en sherryvaten gebruikt. Als kers op de taart is er nog een finishing touch met vloeistof uit de Port Dundas distilleerderij toegevoegd.
De smaak van de whisky wordt door Compass box omschreven als een rijke en getexturiseerde malt whisky die diepe tonen van fruitigheid geeft met aromatische droge rook en een zijdeachtig gevoel in de mond.
De Compass Box The Traveling Circus whisky is gelimiteerd tot 9306 flessen die eerst exclusief bij Dubai Duty Free te koop zijn. Daarna komen de flessen wereldwijd in de schappen terecht met een adviesverkoopprijs van 150 pond (ongeveer 175 euro).
Foto: Compass Box
Dit artikel is onafhankelijk tot stand gekomen. In onze content zit veel liefde, tijd en aandacht. Mocht je dat kunnen waarderen, dan kan dat met een donatie. Kijk voor de button hieronder.