The Singleton Glen Ord 40 Years sluit Epicurean Odyssey serie af

Nieuws
zondag, 16 april 2023 om 17:00
the singleton 40yo epicurean odyssey
The Singleton heeft met haar nieuwste whisky, de Glen Ord 40 Years, de Epicurean Odyssey serie afgesloten. Met de Glen Ord 40 Years is er volgens drankgigant Diageo een ‘decadente whisky’ aan de serie toegevoegd.
De Epicurean serie bevatte al een 38-jarige en een 39-jarige whisky. De derde en laatste whisky in deze serie is in Shanghai gepresenteerd. Dit gebeurde tijdens een ervaringsgerichte tentoonstelling met verschillende kamers. Bezoekers werden daar door middel van zintuiglijk maximalisme tot bijzondere waarnemingen gebracht.
Daarna waren, volgens neurowetenschapper Katherine Templar Lewis, de zintuigen van deze bezoekers op scherp gezet om de ultieme proefervaring te creëren. Vervolgens kon elke bezoeker de nieuwe Glen Ord 40 Years aan het einde van de tentoonstelling proeven.

Dit is de The Singleton Glen Ord 40 Years

De Singleton 40 Years Old is in de fles gegaan met een alcoholpercentage van 45,9 procent. De whisky heeft een bijzonder traject doorlopen volgens Maureen Robinson, Master of Malt bij The Singleton. De whisky is ontstaan door een uitgebreide rijping in twee delen. Uiteindelijk heeft de whisky nog een finish gekregen in ‘speciaal geselecteerde Ron Zacapa XO-vaten gezocht voor een laatste verwennende afwerking van de whisky’. Het levert de volgende tasting notes op:
Kleur: Diep amber met koperen tonen
Neus: zacht met een kleine prikkel, fruitige tonen van gedroogde appel, pruimen en donkere chocolade met hints van kruiden en eiken
Smaak: wasachtig op de tong, zoete en levendige smaak met tonen van fruit, lichtzout met pruimenzuur
Afdronk: lang, droog met zwarte peper, kruiden en een hint van wasachtige rook
De Singleton Glen Ord 40 Years Old is geen editie die standaard in de winkel komt te liggen. De whisky zal in het Verenigd Koninkrijk worden uitgebracht voor een prijs van 3.300 pond.
Wist je dat we regelmatig nieuwe whisky's onder de loep nemen in onze reviews?