Dit is waarom (voormalig) F1 raceteam baas Guenther Steiner soms 'professioneel' whisky nodig had

Nieuws
dinsdag, 02 april 2024 om 8:00
f1 gp canada 2023
Het huidige F1 seizoen is in volle gang en elk nieuw seizoen betekent een wisseling van namen. Wie behoudt zijn stoeltje en zijn positie? Guenther Steiner, de voormalig teambaas van Haas-team is weg, nadat hij ‘professioneel’ whisky nodig had.
Wie een beetje de sport van formule 1 volgt of het laatste seizoen van Drive to Survive op Netflix heeft gekeken, weet dat Guenther Steiner worstelde met de rol van Haas. Al tien jaar lang was hij de teambaas was van Haas, maar aan het einde kreeg hij niets meer voor elkaar. Hij stond laatste in het klassement en gaf aan dat het niet zo langer moest duren. Bood whisky hem troost?

‘Whisky aan het infuus’

Sinds februari staat seizoen 6 van Drive to Survive op Netflix. Op het einde druipt de frustratie er af bij Steiner. Hij is een man met een scherpe tong. Zo zegt hij aan het einde van de serie ergens: ‘Ik drink niet veel, maar dit jaar ben ik in de verleiding gekomen om het professioneel aan te pakken. Whisky aan het infuus. Dat had ik soms nodig.'
Om jezelf aan het infuus te leggen en whisky in je bloed te gieten op die manier is natuurlijk geen goed idee. En het is dan ook overduidelijk een grap. Al is het wel duidelijk hoe de godendrank hier dient: niet om zichzelf onsterfelijk te maken in de sportwereld, maar als kalmeringsmiddel.
Steiner is overigens niet helemaal weg in de sportwereld. Want hij is bij het Duitse RTL aan de slag gegaan als vaste F1-expert. Zo kunnen mensen nog steeds genieten van zijn humoristische opmerkingen.

Besteller: Surviving to Drive

Hij schreef overigens ook een boek dat een besteller is geworden: Surviving to Drive. De quote van de whisky komt dan ook uit dit boek, waarvan we in de Netflix show zien dat hij de audio-versie opneemt. Binnenkort verschijnt daar een Nederlandse editie van die je voor 10 euro alvast kunt bestellen.
De volgende race van dit seizoen staat gepland voor komende zondag. Lees hier wat we nog meer geschreven hebben over F1 en whisky.
Dit artikel is onafhankelijk tot stand gekomen. In onze content zit veel liefde, tijd en aandacht. Mocht je dat kunnen waarderen, dan kan dat met een donatie. Kijk voor de button hieronder.   

POPULAIR NIEUWS