Met een centrum van twee verdiepingen gaat Glencadam whiskyliefhebbers straks verwennen

Nieuws
dinsdag, 02 april 2024 om 7:00
glencadam distillery plans2
De Glencadam Distillery in de Schotse Highlands gaat een deel van de stokerij op de schop nemen. Het bezoekerscentrum van de whisky maker in Brechin wordt namelijk opnieuw ontworpen.
In aanloop naar het 200-jarig bestaan van de Glencadam Distillery wordt de verbouwing uitgevoerd. Het bezoekerscentrum van de distilleerderij wordt geheel opnieuw ingericht en zal twee verdiepingen beslaan. Op die manier kan het verhaal van de distilleerderij en haar Highland whisky’s verteld worden.
Gary Milligan, projectmanager van de verbouwing, vertelt dat er al ontzettend veel werk in de verbouwing zit, voordat er nog maar één steen gelegd is. De plannen zijn behoorlijk uitgebreid. De distilleerderij wil een meeslepende bezoekerservaring neerzetten die past bij de geschiedenis van het whiskymerk én de levendige omgeving van de distilleerderij. Over het gebouw vertelt Milligan het volgende:
‘Het bezoekerscentrum van twee verdiepingen wordt omgeven door een stenen gevel die traditie met moderniteit combineert en die de bestaande gebouwen van de distilleerderij aanvult. Tegelijkertijd geeft dut het gebouw een eigentijdse uitstraling, met verbeterde voorzieningen om de algehele bezoekerservaring te verbeteren.'
Glencadam Distillery plans
Op de eerste verdieping komt een terras met uitzicht op de omgeving

Wat komt er allemaal in het nieuwe Glencadam bezoekerscentrum?

Het nieuwe gebouw wordt een slag groter dan het huidige gebouw en biedt niet alleen maar ruimte aan een distilleryshop. Naast de winkelruimte komen er proeflokalen, een lounge, een café en een ruimte voor privéverhuur.
Het ontwerp van de nieuwe bezoekerscentrum van Glencadam zal aansluiten bij het ontwerp van de distilleerderij. Volgens renders worden ongeveer dezelfde stenen gebruikt als bij de bouw van de andere gebouwen en het architectonische ontwerp zal knipogen naar de whiskymaker zelf bevatten. Zo komen er ventilatoren in pagodes op het dak.
Het nieuwe bezoekerscentrum van de Glencadam Distillery wordt op dit moment gebouwd. Naar verwachting volgt de opening van het centrum in de zomer van 2025, het jaar waarin de 200ste verjaardag van de whiskymaker gevoerd wordt. De productie van de Highland single malt whisky zal geen hinder ondervinden van de bouwwerkzaamheden.
Onlangs is er bij de Glencadam Distillery nog een werkend waterrad geplaatst. Wij spraken tijdens The Art of Drinks 2023 Jordan Hillman, sales manager en onderdeel van de familie achter de distilleerderij. Hij vertelde ons meer over de verbouwing van de distilleerderij, waardoor er tijdelijk geen tours mogelijk waren. Daarover lees je hier meer.
Foto: Glencadam Distillery
Dit artikel is onafhankelijk tot stand gekomen. In onze content zit veel liefde, tijd en aandacht. Mocht je dat kunnen waarderen, dan kan dat met een donatie. Kijk voor de button hieronder.

POPULAIR NIEUWS