De top 5 beste 1 april whisky grappen

Best of
dinsdag, 02 april 2024 om 12:00
whiskey exchange powers whiskey
Het is 1 april geweest en dat betekent dat iedereen weer flink in de maling genomen is. Ook vanuit de whisky-industrie zijn er genoeg grappen gemaakt die soms behoorlijk geloofwaardig waren. Wij zetten de beste 1 april grappen op een rijtje.

The Whisky Exchange verandert van naam en onthult eerste whiskey

De eerste 1 april grap van deze top 5 komt vanuit The Whisky Exchange. De website heeft namelijk besloten dat het roer om moet. De website stuurde dit in een nieuwsbrief rond. De discussie dat de naam van het bedrijf als 'Whiskey Exchange' geschreven zou moeten worden, met een 'e' dus, zou daarmee ten einde komen.
Het merk zou de naam veranderen om zo aan de wensen van fans en liefhebbers tegemoet te komen en hopelijk zou het gaan leiden tot een nieuw tijdperk rondom whiskey, in elk geval voor The Whiskey Exchange. De naamswijziging was niet alles. Ook bracht de website een speciale 17 jaar oude botteling van Powers Irish Whiskey uit met daarop de nieuwe naam.
De naamswijziging is een 1 april grap, maar de whiskey is dat niet. The Whisky Exchange heeft daadwerkelijk een Irish Whiskey uitgebracht met de naam 'The Whiskey Exhange' erop. De whiskey heeft tonen van groene appel, verse honingmeloen en citrus in de neus en geroosterd eikenhout, vanille, zacht fruit en kruiden op de tong. De afdronk van de whiskey is lang, waarbij de specerijen aan blijven houden. De Powers 17 Year Old koop je voor ongeveer 200 euro bij The Whisky Exchange.

Jameson en Mats Hot Shop onthullen Hot Irish Whiskey

De volgende 1 april grap komt vanuit Ierland voorbij. Daar kondigde whiskeymerk Jameson namelijk een samenwerking aan met Mats Hot Shop om een ongelooflijk pittige whiskey te releasen. De whiskey is niet zomaar onthuld, maar met een filmpje en een beschrijving.
Zo zou de drank voorzien zijn van een finish met invloeden van Carolina Reapers, de heetste chilipepers van de wereld. Het enige wat nog aan de Jameson Hot Irish Whiskey ontbrak, was een naam. Sommige liefhebbers gaven in de reacties hun suggesties door. Er kwamen namen als Jameson Hot Shot, Frisky Whiskey en meer voorbij, maar sommigen hadden de grap door.

Big Peat komt met zijn eigen geurtje

Elke whisky en whiskyregio heeft zijn eigen smaakprofiel, waaronder een uniek aroma. Dat geldt ook voor de whisky van Douglas Laing's Big Peat. Het whiskymerk heeft besloten om op 1 april de strijd aan te gaan met Versace, Chanel en andere merken en zijn eigen parfum uit te brengen. De eau de toilette met de naam SMOKE zou de echte essentie van de vissers op Islay met zich meebrengen.  
Het geurprofiel van SMOKE zou als volgt zijn: Een vers zoutachtig aroma met diepe noten van as, zoete teer, strandbarbecues en rokende schoorstenen. De prijs van de Big Peat geur was ook al vastgesteld: 85 pond. Gelukkig was het een 1 april grap, want als deze geur echt uit was gekomen, liepen we misschien in een flink rokerige lucht tijdens het volgende whiskyfestival.

Barrel Tea moet van naam veranderen

Een paar dagen voor 1 april kwam Barrel Tea met een ongelooflijk vervelende melding: de naam 'Barrel Tea' mocht niet gebruikt worden. Deze zou misleidend zijn volgens een brief die Henri Koekkoek, eigenaar van het bedrijf, gekregen heeft. Thee zou alleen genoemd mogen worden naar iets wat van de theeplant af zou komen. Neem bijvoorbeeld munt of rooiboos. Barrel Tea zou dus niet mogen en dat hield volgens Koekkoek in dat het bedrijf alle voorraden weg zou moeten doen en een nieuwe naam zou moeten maken. Daarvoor riep de eigenaar hulp in van de whisky-industrie en de fans van zijn thee.
De whisky-industrie leefde direct met de eigenaar mee (en tuinde dus volop in zijn grap). Mensen kwamen met tips voor de oude voorraad, suggesties voor namen, wensten Koekkoek sterkte en lieten zich uit over de bijzondere reglementen. De nieuwe naam zou de teleurgestelde eigenaar maandag (op 1 april dus) bekendmaken. Gelukkig bleek het een vooropgezet plan en dus een 1 april te zijn.
Wij spraken de eigenaar van Barrel Tea over thee, hout en whisky. Lees hier ons interview met Henri Koekkoek terug.

Masters of Malt begint zijn eigen whisky regio

De whisky website Masters of Malt gaf op 1 april aan helemaal klaar te zijn met de strikte reglementen rondom whisky. De website zou daarom een eigen whiskyregio beginnen op een eigen eiland genaamd Masters of Malt (MOM)-Island. Om dat te bewerkstelligen werden whiskyliefhebbers opgeroepen om deel te nemen aan een inzamelingsactie.
Door te doneren via een Fledgling Bundle van 29,16 euro konden liefhebbers een certificaat krijgen en een speciale whiskyrelease. Daarnaast waren er nog twee bundels beschikbaar, een van 5000 euro en een van 10.000 euro. Naast het certificaat en de whisky konden liefhebbers hierbij een burger van het nieuwe eiland worden en kregen ze een pot zand toegestuurd.
De details rondom de whisky waren wat geloofwaardiger dan het plan voor een eigen eiland en een nieuwe whiskyregio. Het ging namelijk om een 'Secret Speyside' single cask Masters of Malt whisky van 8 jaar oud. De drank is afkomstig uit een refill hogshead en zou een gelimiteerde oplage krijgen van 125 flessen. Nu komt er niet daadwerkelijk een nieuwe whiskyregio bij, maar die whisky brengt Masters of Malt wel uit. Het is een gelimiteerde expressie die vanaf nu te koop is via de Masters of Malt website
Foto: The Whisky Exchange
Dit artikel is onafhankelijk tot stand gekomen. In onze content zit veel liefde, tijd en aandacht. Mocht je dat kunnen waarderen, dan kan dat met een donatie. Kijk voor de button hieronder.

POPULAIR NIEUWS