Whisky vloeit rijkelijk in Netflix serie The Gentlemen

Nieuws
maandag, 18 maart 2024 om 7:00
gentleman netflix 65f695b334e0f
Op Netflix is sinds kort een nieuwe serie van de hand van Guy Ritchie te bekijken . In de show genaamd The Gentlemen wordt de nodige whisky ingeschonken en gedronken.
Het is niet de eerste keer dat de beroemde regisseur Guy Ritchie met een project getiteld The Gentlemen komt. De Brit maakte eerder al een gelijknamige film, die uitkwam in 2019. Het verhaal in de film wordt verteld aan de hand van een gesprek tussen gentleman-gangster Ray (gespeeld door Charlie Hunnam) en tabloidjournalist Fletcher (de altijd charismatische Hugh Grant).
Tijdens een gesprek in die film genieten de twee van een glaasje Glenfarclas ‘Grand Edition’ 1976 40 Years Old. Een gelimiteerde whisky van 1500 stuks, die perfect past bij een rijke crimineel die een zweem van klasse heeft.

Whisky voor een echte heer

Ook in de nieuwe serie van Netflix komt er geregeld whisky voor, maar deze keer wordt er niet duidelijk een fles in beeld gezet, zoals dat het geval was met de film. In The Gentlemen is het perspectief namelijk iets anders in vergelijking met de film. In plaats van de top van een georganiseerde criminele organisatie staat nu namelijk een hertog in de focus, Edward Horniman (gespeeld door Theo James).
‘Eddie’ had niet verwacht dat hij hertog zou worden, omdat hij de tweede zoon is en zijn oudere broer Freddy nog steeds in leven is. Zijn overleden vader zag in Edward alleen een betere Hertog en dat is ook niet zo vreemd. Het jongere lid van de familie straalt namelijk adelijkheid uit.

Whisky vanuit luxe karaf

Het charisma en het hof maken van zijn omgeving wordt ook duidelijk wanneer hij zijn vele gasten een whisky aanbiedt. De aqua vitae wordt ingeschonken door zijn butler en niet vanuit een ‘boerse’ fles, maar vanuit een kristallen karaf. Zelfs bij een grote groep Ierse travellers wordt rijkelijk ingeschonken. Ondanks dat er niet verklapt wordt welke whisky er in de karaf zit, zal het ongetwijfeld een dure en luxe botteling zijn geweest.
Door alle hectische gebeurtenissen is er soms niet altijd tijd voor Eddie om rustig even te gaan zitten voor een glaasje van de godennectar. Maar de nieuwe hertog heeft duidelijk een voorliefde voor whisky, zodat er ook op een ongepast vroeg tijdstip geregeld een drankje wordt gedaan. Voor de zenuwen natuurlijk.
Whisky komt regelmatig voor in films en tv-series.
Foto: © 2023, Netflix Inc./Matthew Towers/Netflix
Dit artikel is onafhankelijk tot stand gekomen. In onze content zit veel liefde, tijd en aandacht. Mocht je dat kunnen waarderen, dan kan dat met een donatie. Kijk voor de button hieronder.

POPULAIR NIEUWS