Dit whiskymerk draait prima omzet en kijkt positief naar 2024

Nieuws
woensdag, 21 februari 2024 om 17:00
suntory x taiko
Het afgelopen jaar was goed voor Suntory">Beam Suntory. De eigenaar van whiskymerken als Maker’s Mark, The Toki, Hibiki, Hakushu en Yamazaki rapporteert namelijk een gestegen netto-omzet van 13 procent. De stijging is vooral te danken aan de populariteit van de Japanse godendrank en de bourbons in het portfolio.
In de eerste helft van het jaar was de omzetstijging nog 10 procent, nadat er in 2022 al 10,5 procent omzetstijging opgemerkt was. Voor een groot deel is dat te danken aan de Japanse merken van House of Suntory die allemaal meer dan 10 procent hogere cijfers geboekt hebben.
Vooral de gelimiteerde 100th Anniversary Edition whisky’s van Hibiki en Yamazaki waren in trek, vertelt Greg Hughes, president en CEO van Beam Suntory, die tevreden is over het jaar.

Beam Suntory focust op Ready to Drinks en uitbreiding

Hughes meldt dat er ondanks de positieve cijfers niet alleen zonneschijn was. Vooral in de Verenigde Staten waren er volgens de CEO wat uitdagingen die overwonnen moesten worden. Voor 2024 is de focus uitbreiding en naamsbekendheid.
Het drankenbedrijf richt daarbij zijn pijlen dit jaar nog meer op het ultra premium segment en vier specifieke categorieën: Amerikaanse whiskey, Tequila, Japanse gedistilleerde dranken en Ready to Drinks (RTD’s).
‘Ik ben ervan overtuigd dat we de juiste middelen op de juiste plaats hebben om ons in een positie te brengen om te winnen, en ik voel me bemoedigd door de tekenen die we aan het begin van dit jaar al zien, omdat we verwachten dat de consumentenvraag naar sterke dranken sterk blijft.’
De distributie van het Japanse RTD-merk -196 wordt bijvoorbeeld uitgerold naar Europa, Zuidoost-Azië en de Verenigde Staten. Dit merk wist afgelopen jaren al erg populair te worden in Japan en Australië. Hughes vertelt dat Beam Suntory met dit merk het gebottelde RTD-segment naar een nieuw niveau wil tillen.
Wat het merk in petto heeft op het gebied van Japanse en Amerikaanse whisk(e)y dit jaar is nog niet bekendgemaakt.

POPULAIR NIEUWS