Enorme terugroepactie rondom allergische reactie van deze 'whiskey'

Nieuws
woensdag, 28 augustus 2024 om 19:00
skrewball whiskey
Het whiskeymerk Skrewball heeft een enorme terugroepactie op poten gezet. De Skrewaball Peanut Butter Whiskey wordt namelijk in verband gebracht met een allergeen dat niet op de fles staat. Dat meldt The New York Post.
De terugroepactie rondom de Skrewball Peanut Butter Whiskey is in Australië opgezet, waar deze ontzettend populair is. De Food Standards Board van Australië vraagt daarbij iedereen die een fles van 750 of 50 milliliter van de whiskeylikeur gekocht heeft om deze terug naar de winkel te brengen. Daar kan iedereen ook meteen zijn of haar geld terugkrijgen.
Het probleem met de Skrewball drank is dat niet alle ingrediënten op het etiket staan vermeld. Althans, er ontbreekt een allergeen op het label, wat verregaande gevolgen kan hebben. Waar misschien verwacht wordt dat het om pinda's gaat, is dat niet het geval. Het gaat namelijk om sesam.

Skrewball Peanut Butter Whiskey trigger mogelijk veel voorkomende allergie

Sesam is in de Australië een van de meest voorkomende voedselallegieën volgens de Allergy Life. Als iemand die allergisch is in aanraking komt met de zaadjes, binden de eiwitten zich aan de antilichamen in het immunsysteem van de patiënt.
Dit kan vervolgens op allerlei manieren tot uiting komen, van netelroos tot ademhalingsproblemen en zwellingen. Het is daarom belangrijk dat dit soort ingrediënten op labels van dranken en voedsel staan vermeld, zodat mensen daar rekening mee kunnen houden.

Wat is Skrewball Peanut Butter Whiskey?

Skrewball Peanut Butter Whiskey is een drank die bestaat uit whiskey en andere natuurlijke ingrediënten die de drank een pindakaassmaak geven. Zo zijn er smaakstoffen van verschillende noten zoals pinda's aan de drank toegevoegd. Om de drank wat zoeter te maken is er een extract van pure rietsuiker gebruikt.
Omdat er andere ingrediënten aan de whiskey toegevoegd zijn, is het officieel geen levenswater meer, maar een whiskeylikeur.
Aan de drank mag tenslotte eventueel alleen de E150A toegevoegd worden. Bovendien is het minimale alcoholpercentage van whiskey vastgesteld op 40 procent alcohol by volume (ABV). De Skrewball drank heeft een ABV van 35 procent.
Glencairn Whisky Glazen - 7 stuks (1 GRATIS) - Kristal - 190ml 6 PLUS 1 GRATIS Image
Glencairn Whisky Glazen - 7 stuks (1 GRATIS) - Kristal - 190ml 6 PLUS 1 GRATIS
EUR23.95
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS