Glen Scotia 48 Years Old whisky gelanceerd voor duizelingwekkende prijs

Nieuws
woensdag, 16 augustus 2023 om 9:00
glen scotia 48yo
Het whiskymerk Glen Scotia, afkomstig van de Campbeltown Distillery, heeft de Glen Scotia 48 Years Old gelanceerd. Oude whisky’s zijn veel geld waard blijkt ook nu weer. Want het prijskaartje is 11.000 pond, wat neerkomt op nog net geen 13.000 euro.
De Glen Scotia 48 Years Old whisky is dan ook een collector’s item. Er zijn slechts 250 flessen op de markt gebracht. Wat de whisky bijzonder maakt is dat er voor het eerst bij Glen Scotia een combinatie is gebruikt van Oloroso en Pedro Ximénez sherryvaten voor zo’n lange tijd. Volgens Michael Henry, master blender bij Glen Scotia, heeft dit geleid tot een Spaanse symfonie van smaak gecombineerd met de kust-invloeden van Glen Scotia.
De whisky heeft eerst 43 jaar gelegen in een mix van refill en first fill bourbon-vaten, om daarna vijf jaar door te brengen in een first fill Oloroso sherry hogshead. Tot slot volgde er een finish van zes maanden in een second-fill Pedro Ximénez hogshead.

Tasting notes van de Glen Scotia 48 Years Old whisky

De tasting notes van de Glen Scotia 48 Years Old whisky omvatten sevilla-sinaasappel, groene kruidentonen en delicate kruidenaroma's, zoals nootmuskaat en kaneel. De smaak brengt extra tonen van stroop, sinaasappelmarmelade, rode appel, rozijn en een lange afdronk van gesmolten bruine suiker, abrikoos en perzik.

'Het is zo intrigrerend'

Ian McAlister, meester distilleerder bij Glen Scotia, is helemaal blij met het resultaat: ‘Het is zo intrigerend om te bedenken dat verschillende generaties distilleerderijmanagers en hun teams, die hun vaten in de loop der tijd hebben getest, ervoor gekozen hebben om deze specifieke vloeistof keer op keer achter te houden zodat de reis voortgezet kon worden.’
Nog niet zo lang geleden zei Tamara van der Schueren, Barcardi’s brand ambassador Benelux, iets soortgelijks in een interview. Ook zij is er van onder de indruk hoe whisky generaties lang overleeft en hoe mensen daar geduldig over nadenken.
Foto: Glen Scotia

POPULAIR NIEUWS