Update - Hier kun je nog een Nikka Yoichi 10 Years kopen

Nieuws
maandag, 19 juni 2023 om 8:30
nikka yoichi 10 years old
Ben jij op zoek naar een Nikka Yoichi 10 Years? Dan weet je hoe lastig het kan zijn om deze Japanse whisky op de kop te tikken. Dit is waar je nog een Nikka Yoichi 10 Years kunt kopen.

Update

De Nikka Yoichi 10 Years is inmiddels normaal te koop bij Drankdozijn voor gewone klanten. Eerder was dit exclusief voor mensen die regelmatig wat afnemen bij de online winkel, maar nu kan de whisky door iedereen besteld worden. De prijs is voordeliger dan elders, namelijk 164,95
Origineel bericht
We hebben een plekje gespot in de hoofdstad van ons land. De Amsterdamse winkel Cane and Grain verkoopt de Nikka Yoichi 10 Years voor 179,90 euro en er zijn nog een paar op voorraad. De website meldt het volgende over de whisky:
‘Nikka Yoichi 10Y Whisky is een Japanse Single Malt Whisky. De whisky is afkomstig uit de Yoichi destilleerderij in Japan. Deze Yoichi Single Malt is minstens 10 jaar gerijpt. Bij het aroma komt de turfrook gelijk naar voren. Nikka Yoichi heeft een krachtige en kruidige smaak, waar ook weer die turfrook in terug te vinden is.’
Wat zo bijzonder is aan deze Nikka whisky is dat er een leeftijdsaanduiding is, doorgaans laat Nikka dat namelijk weg. Ga maar na: de Nikka from the Barrel, Nikka Taketsuru, Nikka Days – allemaal whisky’s zonder leeftijdsaanduiding.
Onlangs werd bekend dat de Nikka Nikka Yoichi 10 Years weer zou terugkeren met een age statement. In 2015 verwijderde Nikka in één keer de Nikka Yoichi 10, 12 en 15 Year Old whisky’s uit het assortiment. Meer hierover vind je in het eerdere nieuwsbericht dat we schreven.
Mocht je niet meteen een fles willen kopen, kun je ook een glaasje proeven op meerdere locaties in Nederland. Daarvoor moet je wel in de buidel tasten. Een glaasje bij J.D. Williams in Amsterdam kost 37,50 euro per 40 milligram.
De fles bij Cane and Grain is ook niet het goedkoopst (maar dus wel leverbaar). Monk Whisky in Groningen verkocht de Nikka Yoichi 10 Years voor 159,99 euro, maar de drank was binnen no time uitverkocht. Daarbij heeft Sjoerd Tjio in een reactie met Whisky Monkeys aangegeven dat er ook maar twee flessen waren binnengekomen om te verkopen.
Heb jij het er voor over om bijna 180 euro voor een fles te betalen?

POPULAIR NIEUWS