Lakes Distillery benoemt nieuwe CEO

Nieuws
door Monkey
maandag, 19 juni 2023 om 9:00
the lakes
De Engelse The Lakes Distillery heeft een nieuwe CEO benoemd. Het gaat om James Pennefather, de voormalig leidinggevende bij William Grant & Sons.
Per 1 juli zal Pennefather de functie van Nigel Mills overnemen die een stapje terug doet. Mills blijft in in een niet-uitvoerende bestuursfunctie actief bij The Lakes Distillery. Pennefather heeft al gewerkt voor Diageo en bezit al flink wat ervaring op het gebied van commercie en het geven van leiding.
Mills heeft The Lakes Distillery sinds de oprichting in 2012 geleid. Hij vertelt dat dit volgens hem het juiste moment is om een stapje terug te doen: ‘Ik denk al een tijdje na over opvolging en geloof dat we in iets meer dan tien jaar een moderne en vooruitstrevende whiskystokerij hebben opgebouwd met de bouwstenen voor een opwindend nieuw tijdperk van groei en innovatie’.
De oprichter van de distilleerderij blikt direct terug op de resultaten van de afgelopen jaren. Zo vertelt hij dat de verkoop van single malt met 85 procent gestegen is en dat de producten van The Lakes Distillery tegenwoordig in 14 landen te vinden zijn. Mills denkt dat de ervaring van Pennefather goed van pas komt bij de volgende stappen die The Lakes moet maken.

Wat is de missie van Pennefather bij The Lakes Distillery?

Pennefather ziet de volgende fase van The Lakes als een stap richting een luxemerk. Hij vertelt dat het merk neergezet moet worden als ‘een aspirationeel merk op internationale markten’. Hij heeft er het volste vertrouwen in dat dit gaat lukken.
De nieuwe directeur heeft zelf roots in het Lake District, waar de distilleerderij gevestigd is. Tijdens een bezoek aan de regio nam bij een rondleiding met zijn gezin. Toen zag hij de potentie van de distilleerderij al. Daarnaast viel ‘de passie om een gelaagde vloeistof te creëren’ hem op.
Pennefather is niet het enige nieuwe teamlid bij The Lakes Distillery. Onlangs is Sarah Burgess aan het team toegevoegd (in januari). Zij was eerder actief bij The Macallan.
Beeld: The Lakes Distillery

POPULAIR NIEUWS