Johnnie Walker combineert Schotse whisky, kunst en AI in nieuwe experience

Nieuws
vrijdag, 26 juli 2024 om 16:00
johnnie walker blue label
Whiskyliefhebbers die altijd al een eigen label op een Johnnie Walker fles wilden hebben, krijgen binnenkort die kans. Het Diageo whiskymerk laat bezoekers van de Johnnie Walker Experience namelijk een eigen etiket van de Blue Label whisky ontwerpen.
Het gaat om een exclusieve nieuwe ervaring bij The Johnnie Walker Experience in de Princes Street in Edinburgh. Voor de ervaring heeft het whiskymerk de handen ineen geslagen met Scott Naismith (een Schotse schilder) én AI.

Hoe werkt de nieuwe whisky ervaring van Johnnie Walker Blue Label?

De vraag is uiteraard hoe dit werkt. Bezoekers moeten drie vragen beantwoorden, waarna het etiket ontworpen wordt. Elke vraag heeft invloed op de thema's van het werk van Naismith en daarmee het uiteindelijke ontwerp van de fles. Met de antwoorden worden verschillende elementen zoals kleuren, locaties, stijlen en tijdstippen aangepast.
Daarna verschijnt het unieke label binnen enkele minuten. Het label wordt op een fles Blue Label gezet die daarna mee naar huis mag worden genomen. Naast het ontwerpen van het etiket is er ook ruimte om te proeven. Daar krijgen bezoekers twee drams, waaronder een glas Johnnie Walker Blue Label whisky.
De mogelijkheid om een Johnnie Walker Blue Label te maken met een eigen etiket, kost 240 pond (omgerekend ongeveer 285 euro) en is tijdelijk beschikbaar.
Op de website van de Princes Street zijn verschillende data in augustus te selecteren waarop een beperkt aantal plekken beschikbaar is.

Slechts een pilot

De ervaring is een eerste test van het Project Halo team van Diageo. Dit team houdt zich bezig met AI en de mogelijkheden ervan in de whiskywereld. Will Harvey, senior global innovation manager bij Diageo, vertelt dat dit ook de eerste keer is dat AI in een breder platform onderzocht wordt.
'De vraag naar personalisatie vertoont geen tekenen van vertraging, dus we zijn verheugd om de kans te bieden om unieke AI-ontwerpen te maken met Scott. Met Johnnie Walker Princes Streets eerdere ervaring met het gebruik van AI om klantervaringen te verbeteren, is het de perfecte plek voor ons om dit innovatieve aanbod aan de wereld te tonen.'
Wat voor andere ervaringen met AI Diageo aan het onderzoeken is, wordt niet vermeld.
Johnnie Walker Cocktailglas Keep Walking - 400 ml - 2 stuks Image
Johnnie Walker Cocktailglas Keep Walking - 400 ml - 2 stuks
EUR13.48
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS