Glencadam brengt 27-jarige single malt whisky uit met gelimiteerd aantal flessen

Nieuws
zaterdag, 27 juli 2024 om 7:00
glencadam 27 years old reserva de jerez whisky
De Glencadam Distillery heeft haar reeks met cask finish releases van een nieuwe telg voorzien. De whiskyserie bevat al meerdere bekroonde expressies en knipoogt nu naar de Spaanse sherryregio met de Glencadam Reserva de Jerez 27 Years Old.
De nieuwe whisky is door Robert Fleming, master distiller bij Glencadam Distillery, geselecteerd. De single malt is een whisky uit een ex-bourbon vat van Amerikaanse eikenhout. Deze lag al sinds 1996 te rijpen en is voor het bottelen nog voor een finish in Oloroso sherry butts uit Jerez, Spanje gegaan.
Fleming vertelt dat de Glencadam Reserva de Jerez een eerbetoon is aan de relatie tussen de distilleerderij en de Spaanse sherryregio waar de vaten vandaan komen. De invloed van de beroemde vaten op de whisky is volgens de master distiller duidelijk: 'Ze laten een andere kant van Glencadam zien en belichamen onze toewijding aan uitmuntendheid.'

Wat is de Glencadam Reserva de Jerez 27 Years Old whisky?

De single malt whisky van Glencadam heeft bijna drie decennia gerijpt, waarna de Oloroso sherryvaten hun werk mochten doen. Het resultaat wordt door Fleming als elegant, complex en weelderig omschreven. Dit zijn de tasting notes op een rij:
  • Neus: Aroma's van praline, gekarameliseerde amandelen en cacaopoeder met gekookt fruit, manuka honing en kaneel. 
  • Smaak: Een romig mondgevoel met smaken van Zwitserse chocolade en warme butterscotch, vermengd met sultana rozijnen, tabak, gekruide appels en houtkruiden.
  • Afdronk: Tonen van dadels, chocolade fudge cake, gevolgd door espresso en geroosterde noten.
De Glencadam Reserva de Jerez 27 Years Old is gelimiteerd tot 1691 flessen die gebotteld zijn op 46 procent alcohol by volume (ABV). De single malt whisky is nu te koop via een select aantal retailers in het Verenigd Koninkrijk.
Of de fles ook naar Nederland komt, is niet bekendgemaakt. Verder is de prijs van de whisky niet onthuld.
Meer informatie over de nieuwe Glencadam whisky is te vinden op de website van de stokerij.
Foto: Glencadam Distillery
Jim Murray's Whiskey Bible 2024 Image
Jim Murray's Whiskey Bible 2024
EUR17.99
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS