Johnnie Walker Blue Label luidt het nieuwe jaar in met: 'Het krachtigste dier in de Chinese dierenriem'

Nieuws
dinsdag, 09 januari 2024 om 19:30
johnnie walker blue label
Johnnie Walker heeft een nieuwe editie van de Johnnie Walker Blue Label whisky onthuld ter ere van het nieuwe maanjaar. Dit keer staat de Johnnie Walker Blue Label Lunar New Year whisky in het teken van het Jaar van de Draak met Blue Label Year of the Wood Dragon.
Het whiskymerk heeft voor deze editie samengewerkt met James Jean, een wereldwijd bekende beeldend kunstenaar die onder andere filmposters voor Hollywood gemaakt heeft. Jean staat bekend om kunst die geïnspireerd is door traditionele Chinese rolschilderingen, renaissanceportretten en Japanse houtsnijwerken. Hij gebruikt vooral acrylverf in zijn werken. Voor de Johnnie Walker Blue Label Lunar New Year expressie heeft hij zich laten inspireren door de smaaklagen van de whisky en de verschillende typen drank in de expressie, zoals de whisky’s van spookdistilleerderijen.
'Met Johnnie Walker Blue Label Lunar New Year wilden we een vlieger creëren die anders, nieuw en innovatief aanvoelde - met respect voor het verleden maar ook met optimisme naar de toekomst kijken, net zoals Johnnie Walker met zijn ongelooflijke doorzettingsvermogen voor progressie staat. Het Jaar van de Draak is rijk aan symboliek en traditie in Azië. Velen beschouwen de draak als het krachtigste dier in de Chinese dierenriem, en de Houten Draak voelde opmerkelijk dichtbij vanwege de natuurlijke elementen die in mijn werk voorkomen.’

Wat mag je verwachten van Johnnie Walker Blue Label Year of the Wood Dragon?

De verpakking en het label van de expressie tonen een draak die over de verpakking kronkelt. Het dier staat symbool voor het gelijknamige sterrenbeeld in de Chinese dierenriem. De whisky in de fles in onveranderd gebleven. Hieronder vind je de tasting notes van Johnnie Walker Blue Label:
Neus: Golven van kruiden maken plaats voor vanille en honing.
Smaak: Karamel en hazelnoten lopen door pure chocolade.
Afdronk: Luxueus lange, verwarmende, rokerige afdronk.
De nieuwe Johnnie Walker Blue Label Year of the Wood Dragon whisky ligt vanaf 10 februari 2024 wereldwijd in de schappen met een verkoopadviesprijs van 239,99 euro. Je kunt al een fles bestellen in Nederland. Daarvoor kun je hier terecht.
Foto: Johnnie Walker.
Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 9 januari 2024

POPULAIR NIEUWS