Kalkwijck Distillers onthult nieuwe Eastmoor whisky vlak voor kerst

Nieuws
zaterdag, 16 december 2023 om 9:00
kalkwijck distillers vaten
Er is goed nieuws voor liefhebbers van Nederlandse whisky. Kalkwijck Distillers heeft namelijk net op de valreep voor de kerstdagen een nieuwe whisky uit de doeken gedaan. Het gaat om de Eastmoor Dutch Single Malt Peated Cask limited edition.
De distilleerderij in Vroomshoop deelde het nieuws over de nieuwe whisky via Instagram. De nieuwe expressie is de special Christmas Edition van 2023. De whisky is gerijpt in een vat van een Islay whisky van een niet genoemde stokerij. Het enige wat Lisanne Benus en Christiaan Broekhuizen, eigenaren van Kalkwijck Distillers, onthullen is dat het een vat is waar een geturfde whisky in gezeten heeft.

Wat mag je van de Eastmoor whisky verwachten?

De nieuwe Eastmoor whisky is dan ook een peated expressie. De whisky heeft vijf jaar gerijpt en is daarna door de stokerij gebotteld op 47 procent alcohol by volume. De tasting notes van de wshiky bevatten onder andere een kenmerkend zacht karakter, een aangename turfrook, vanille, tropisch fruit, rozijnen en cacao.
De Kalkwijck Distillers Eastmoor Dutch Single Malt Peated Cask Limited Edition is vanaf nu te bestellen via de webshop van de Nederlandse distilleerderij. De prijs per fles ligt op 74,95. Wees er wel snel bij, want de oplage is gelimiteerd tot slechts 182 flessen.
Als je een fles bestelt, kun je er overigens voor kiezen om deze te laten bezorgen, maar je kan de whisky ook ophalen in de winkel in Vroomshoop. Deze is vanaf 10:00 uur geopend en daar is de whisky vanaf vandaag te koop.
Wij spraken de eigenaren van Kalkwijck Distillers in een interview, waarin we onder andere de meesterdistilleerder vroegen naar haar geurvermogen. Ze vertelt dat ze een uitzonderlijke reuk heeft waarmee ze veel geuren kan onderscheiden. 'Vrouwen kunnen nog iets verfijnder ruiken; het fingerspitzengefühl er iets beter uithalen dan een man. Ik heb echt een geurgeheugen. Als ik iets ruik, refereer ik eigenlijk direct aan een omstandigheid of geur die ik in het verleden heb geroken.’
Ga jij de nieuwe Kalkwijck Whisky halen?
Foto: Rosemijn Broekhuizen

POPULAIR NIEUWS