Worden whisky cola's en andere whisky's verbannen uit het vliegtuig?

Nieuws
zaterdag, 16 december 2023 om 11:00
vliegtuig
249 keer. Dat is het aantal meldingen dat is binnengekomen van mensen die zich aan boord van een vliegtuig hebben misdagen tijdens de maanden april, mei en juni. De reden hiervan: alcohol. Daarom wil het ministerie maatregelen. Betekent dat de ondergang van whisky cola en andere whisky's in de lucht?
Het is weer een gevalletje van: een paar mensen bederven een feestje voor de massa. In vliegtuigen kun je whisky bestellen, net zoals wijn en misschien nog wel een paar alcoholische versnaperingen. Dit zijn vaak geen ruime keuzes, maar denk bijvoorbeeld aan Johnnie Walker Red Label. Zo komt het geregeld voor dat mensen bij Transavia bijvoorbeeld twee drankjes bestellen: een whisky en een cola. Juist, dan ontstaat er dus een whisky cola.

Agressief gedrag in de lucht

Wellicht is het met deze pret in de toekomst voorbij, want het komt steeds vaker voor dat mensen met elkaar op de vuist gaan in lucht. Het ministerie maakt zich hier grote zorgen om: ‘Vliegen is een van de veiligste vormen van transport en dat willen we zo houden. Daarom slaan alle betrokken partijen de handen ineen om dit probleem verder aan te pakken.'
Madeleine van Toorenburg, CDA-senator, heeft in een reactie laten aan NPO 1 laten weten dat haar dochter recent iets hetigs heeft meegemaakt in een vliegtuig: ‘Zij kwam terug van een stage in Amerika. Iemand ging helemaal uit zijn plaat, omdat hij zijn eten niet lekker vond. Toen hebben ze het vliegtuig moeten laten terugkeren naar Amerika.’

Zomaar alcohol verbannen: lukt dat?

Agressief gedrag is vaak het gevolg van iemand die te diep in het glaasje heeft gekeken. Het ziet er dan ook er maatregelen komen voor drinken in het vliegtuig. De vraag is alleen in hoeverre dit helemaal gaat lukken. Het is namelijk mogelijk om te drinken voordat iemand aan boord stapt en daarnaast kan er er duty free geshopt worden.

Eén ding weten wij zeker: whisky is om te proeven, niet om te zuipen.

Poll

POPULAIR NIEUWS