Nieuwe Clonakilty whiskey op komst die gelimiteerd wordt tot slechts 300 flessen voor verkoop

Nieuws
donderdag, 11 april 2024 om 12:00
clonakilty inaugural release
Het Ierse merk Clonakilty komt met een gelimiteerde whiskey op de markt. Het is een inaugural release van de Clonakilty Single Pot Still Irish Whiskey, waarvan slechts eenmalig 460 flessen uitkomen. Daarvan worden 300 beschikbaar gesteld voor het publiek, waarvoor geïnteresseerden zich kunnen intekenen.

Hoe proeft deze gelimiteerde whiskey?

De tasting notes van de Ierse whiskey zijn inmiddels al bekend gemaakt. Daarover zegt Clonakilty het volgende: ‘Smaken van vanille, toffeeappel, gezouten karamel en houtkruiden.’ Verder kent de godendrank een finish van donkere chocolade en sinaasappel.
De whiskey wordt verkocht tegen een prijs van 125 euro en verscheept naar 37 landen. Het levenswater heeft een alcoholpercentage van 52 procent.

Wat is er nog meer bekend over de drank?

Op de officiële website is het volgende te lezen: ‘Clonakilty Single Pot Still Irish Whiskey wordt gemaakt van gerst die wordt verbouwd op de boerderij van de familie aan de kust, waar de zilte lucht, zachte regen en zeemist elke korrel doordrenkt.’
De whisky is drie keer gedistilleerd en de new make spirit heeft gerijpt in Ex-bourbon, Amontillado en Oloroso sherryvaten. Dit zorgt voor zoete smaken, denk aan ‘zoete vanille en custardcrème aangevuld met tonen van gezouten karamel en geroosterde noten’.
Verder gaat de whiskey vooraf aan de hoofdrelease op Whiskey Live in 2024.

Waar is de whiskey te koop?

Whiskyliefhebbers die geïnteresseerd zijn in de expressie kunnen terecht op deze pagina.
Elke fles van de Clonakilty whiskey heeft een nummer op de fles, zodat duidelijk is welke fles het is van de 460 die er in totaal zijn. Verder zit er een premium doos bij die met de hand gesigneerd is door Michael Scully, de oprichter van de distilleerderij.
Verwacht binnenkort een interview met Scully hier op Whisky Monkeys. Benieuwd wat we nog meer over Clonakilty geschreven hebben? Bekijk dan ons overzicht.

POPULAIR NIEUWS