Kijktip op Pathé Thuis over Whisky: The Angel’s Share

Kijktip op Pathé Thuis over Whisky: The Angel’s Share

Ben je nog op zoek naar een heerlijke film over whisky? Dan is er een leuke film te huur op Pathé Thuis, namelijk: The Angel’s Share. Toegegeven, niet de meest nieuwe film, maar wel erg leuk!

Wie een beetje bekend is met whisky weet dat the angel’s share het gedeelte van whisky is dat jaarlijks verdampt. Gelukkig is dit maar een klein deel. Voor regisseur Ken Loach was het reden genoeg om een hele film te maken rondom dit fenomeen. Zodoende kwam in 2012 de arthouse film The Angel's Share op de markt. Zodra je de film gehuurd hebt en deze start met kijken, heb je 48 uur de tijd om de film uit te kijken. Dat betekent dus dat je kunt starten en op een andere dag nog door kunt gaan.

Hoe leuk is The Angel's Share op Pathé Thuis?

Is het een leuke film? Jazeker. De film vertelt het verhaal over Robbie, eigenlijk een schoffie die zijn leven niet op orde heeft. Hij heeft een crimineel verleden en moeite met werk vinden. Hij wil graag zijn leven op orde krijgen, omdat hij net vader is geworden. Toch heeft hij een erg kort lontje en valt hij al snel in oude patronen, althans dat gevaar ligt op de loer.

En dan gebeurt er iets grappigs als zijn reclasseringsambtenaar Robbie en een paar andere jongens op een uitje meeneemt naar een distilleerderij. Want ineens belandt Robbie als bij toeval in de whiskywereld. Al raad je het al: ook dit gaat niet helemaal zoals het hoort. Zonder te veel te verklappen krijg je een heerlijke film voor de kiezen, een beetje dramatisch, maar ook wel erg aandoenlijk juist en whisky gaat als een rode draad door het hele verhaal. Dat begint al zodra Robbie vader wordt en er een 32-jarige Springbank open wordt gemaakt.

Absolute aanrader

Als je ook maar een beetje whisky-liefhebber bent, moet je deze film gewoon gezien hebben. Je kan hem ook gewoon kopen bij bol.com

Wist je dat we allerlei toffe prijsvragen hebben?

Lees meer over:
tv-serie film

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties