Komt er een speciale Glenmorangie Year of the Dragon whisky?

Nieuws
door Monkey
vrijdag, 16 juni 2023 om 13:00
glenmorangie year of the dragon
Het Chinese nieuw jaar doet elk jaar een ander dier uit de dierenriem aan. Dit jaar is dat het konijn en komend jaar is het de draak. De eerste whisky in het teken van het Jaar van de Draak lijkt er al aan te komen: Glenmorangie Year of the Dragon.
In de Amerikaanse database worden vaak whisky’s aangekondigd met etiketten. Daarin is nu een etiket opgedoken van een komende Glenmorangie whisky met een draak en de tekst Glenmorangie Year of the Dragon. De whisky zal dus het komende Chinese nieuwjaar vieren.

Wat is Glenmorangie Year of the Dragon?

De distilleerder heeft de whisky nog niet officieel aangekondigd en dus is er nog niet heel veel over de mogelijk nieuwe whisky bekend. Toch kunnen we uit het label al het een en ander halen. Daarop is namelijk te lezen dat de whisky 23 jaar gerijpt heeft in bourbonvaten en een speciale single malt uit Oloroso sherryvaten bevat.
Verder is er het volgende op het label te lezen:‘Deze uitzonderlijke creatie straalt chocolade rijkdom en intense kruiden uit en markeert het Jaar van de Draak in 2024. Gedistilleerd in 2000, ook een Drakenjaar, weerspiegelt deze gelimiteerde editie de kracht van het Chinese dierenriemdier’.
Het gaat dus om een Glenmorangie whisky die in beperkte oplage uitkomt. Hoeveel flessen er zijn verklapt het label ook al, namelijk 888 flessen. Elke fles is individueel genummerd en non-chill filtered op 46 procent ABV gebotteld.
Omdat het hier slechts om een etiket gaat, is het nog niet zeker dat de Glenmorangie Year of the Dragon whisky uitkomt. Ook is nog niet bekend wanneer de whisky precies uit moet komen en wat voor prijskaart erbij hoort.
Onlangs bracht Glenmorangie nog een 15 jaar oude single malt uit genaamd Cadbol Estate. Deze whisky is ook gelimiteerd uitgebracht en alleen in het Verenigd Koninkrijk te koop.

POPULAIR NIEUWS