Glenmorangie komt met 15 jaar oude single malt Cadboll Estate

Nieuws
door Monkey
vrijdag, 28 april 2023 om 17:00
glenmorangie cadboll estate
Glenmorangie heeft Batch 3 van de 15 jaar oude The Cadboll Estate whisky geïntroduceerd. De whisky heeft gerijpt in ex-bourbon vaten en een finish gekregen in ex-amontillado sherryvaten. De whisky wordt als limited edition aangeboden.
De combinatie van vaten die voor The Cadboll Estate gebruikt zijn zorgt voor een ‘zachte en volle whisky’ volgens Boll Lumsden, director of whisky creation bij Glenmorangie. Hij vertelt over de whisky dat deze ‘de ware essentie van zijn Highland wereld voor whisky liefhebbers vangt’. De smaak die de Amontillado vaten toevoegt aan de gerstsmaak die kenmerkend is voor Glenmorangie whisky’s is volgens Lumsden uniek en wonderlijk.

Wat is Glenmorangie Cadboll Estate?

Lumsden vervolgt zijn verhaal met de melding over de smaak van The Glenmorangie Cadboll Estate: ‘Deze whisky viert de geest, de smaak en het terroir van ons thuisland op een heerlijk andere manier’.
De whisky is begotteld op 46 procent alcohol en heeft de volgende tasting notes:
Neus: honing, hazelnoot, mandarijnensinaasappel en toffee
Mond: een kruidig mondgevoel met heidehoning, peperkoek, hazelnootpraliné, fudge en een vleugje kruidnagel
Afdronk: hints van amandelmarsepein, kokos en een ‘suggestie van het bakken van fruitbroden’
De Glenmorangie Cadboll Estate whisky is te koop via de Glenmorangie website en via het bezoekerscentrum van de distilleerderij. Per fles tel je 75 pond neer.
Vanaf 4 mei zal de whisky in het hele Verenigd Koninkrijk te koop zijn. Of de whisky ook naar Nederland komt is niet gemeld. De kans is in elk geval klein dat deze limited edition bij de slijterij op de hoek in de schappen terecht komt.
Eerder meldden we al Glenmorangie als onderdeel van de ludieke 'It's Kind of Delicious & Wonderful'-campagne een kapperszaak geopend heeft op een luchthaven. Daarnaast onthulde de distilleerderij onlangs nog een nieuwe whisky met een Amontillado finish.
Wist je dat we regelmatig whisky's onder de loep nemen? Neem bijvoorbeeld onze recensie van Glenmorangie A Tale of the Forest.

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties