Glenmorangie A Tale of Tokyo is de volgende in de reeks

Nieuws
donderdag, 04 mei 2023 om 11:00
glenmorangie a tale of tokyo
Glenmorangie doet al een tijdje verschillende ‘tales’ aan. Voor de vierde release in de reeks doet het whiskymerk Azië aan. A Tale of Tokyo is namelijk onthuld als een whisky van een populair Aziatisch vat.
Glenmorangie A Tale of Tokyo is namelijk een whisky die gerijpt heeft in Mizunara vaten. Dr. Bill Lumsden, head of distilling & whisky creation bij Glenmorangie is iemand die graag reist en van alle plekken die hij bezocht, is Tokio een van zijn favorieten. Dit is de inspiratie geworden voor de volgende Tale of whisky van Glenmorangie en als je aan Tokio denkt, komt al snel het bijzondere Mizunara eikenhouten vat in je op.
Maar Glenmorangie zou geen Glenmorangie zijn als ook daar niet iets bijzonders mee gedaan is. Naast de rijping in de Mizunara eikenhouten vaten heeft de Glenmorangie A Tale of Tokyo ook gerijpt in in bourbon- en sherryvaten. Hierdoor zit de whisky volgens het onthulde label van de fles ‘vol met tegenstellingen, net als Tokio zelf’.

Hoe gaat Glenmorangie A Tale of Tokyo smaken?

De komende Glemorangie whisky heeft op het label ook alvast wat proefnotities meegekregen. Deze hebben we voor je hieronder op een rij gezet:
Neus: ‘Aroma’s van wierook krullen rond zoete toffee’
Smaak: ‘Uitbarstingen van peper tegen heldere, bittere kersen’
Afdronk: ‘Verse sinaasappelschil vervaagt tot amandelschilfers en zoete, diep gekorrelde eik’.
De whisky wordt gebotteld op 46 procent ABV in flessen van 750 milliliter.

Wat zijn de voorgaande Glenmorangie A Tale of whisky’s?

Glenmorangie doet met A Tale of Tokyo voor het eerst een stad aan. Hiervoor ging het whiskymerk met de A Tale of reeks aan de slag met A Tale of Winter. Deze whisky is gebaseerd op een ervaring die Lumsden had toen het buiten ijskoud was. Hij zat thuis ingesneeuwd en kwam toen op het idee om een whisky te maken die het ultieme gevoel van gezelligheid bij een open haard past.
Naast A Tale of Winter wist Lumsden de zoete aroma’s en smaak van taart vast te leggen in A Tale of Cake. Deze whisky kwam voort uit herinneringen van Lumsden aan ananascake die zijn dochter maakte voor zijn verjaardag en het koken met zijn oma.
A Tale of the Forest is de derde release in de reeks Glenmorangie limited edition whisky's. Deze whisky heeft op zijn beurt ook een bijzonder verhaal dat je terug kunt lezen in onze Glenmorangie A Tale of the Forest review en in onze Whisky Names Explained over de whisky.
Wanneer Glenmorangie de release van A Tale of Tokyo precies gepland heeft, is nog niet bekend. Ook de prijs van de limited edition whisky is nog niet onthuld.

POPULAIR NIEUWS