Welke single malt vind jij verrassend goed?

Rubrieken
vrijdag, 16 juni 2023 om 15:00
kilchoman
Het is tijd voor een nieuwe Vraag Maar Raak. Dit keer stellen we de Whisky Monkeys de volgende vraag: Welke single malt vind jij verrassend goed?

Hessel

Bij een goede single malt whisky denken veel mensen aan de grote Schotse merken. Aan een single malt whisky uit India wordt niet snel gedacht. Voor mij is het Indiase Amrut een aangename verrassing. De eerste whisky die ik van Amrut proefde heet Fusion. Deze whisky is krachtig, kruidig en smaakvol. Te denken aan donker fruit, chocolade en een vleugje turf in de verte. De Amrut Fusion is hier te koop.

Jan-marc

Ikzelf ben wel een liefhebber van een goede Linkwood. Daar zijn er gelukkig genoeg van te krijgen, maar die kosten al gauw rond de 70 euro of meer( dat vind ik ze overigens ook zeker waard). Enige tijd geleden heb ik echter een Linkwood gekocht voor ongeveer de helft van die prijs . Het is er een van MurrayMcDavid, gefinisht in een madeira vat. Een hele smakelijke whisky. Hij is bijna leeg…

Frank

Zelf heb ik afgelopen vrijdag de kans gehad om de Kilchoman Port Single Cask te mogen proeven. Een robuuste whisky, niet goedkoop, maar erg lekker als je van een turf gestookte whisky houdt. Volgens de omschrijving heeft de whisky tonen van rood fruit waardoor hij toch wat zachter is. Een echte aanrader.

Sjoerd

Een tijdje terug heb ik een fles Glenfiddich Project XX als verjaardagscadeau gekregen. Totaal niet wetende wat ik van de experimentele serie kon verwachten, was deze toch echt goed! Op de neus is deze fruitig met een vleugje kaneel en in de mond zijn sherry-tonen te proeven, samen met donkere chocolade, gedroogd fruit en kaneel.

Theo

Onlangs mocht ik een glaasje Starward Tawny Cask aan mijn lippen zetten. Toen ik de whisky daarvoor al rook, dacht ik: 'mijn hemel, wat een bijzonder aroma'. De Starward heeft een heerlijke geur van bananenbrood, fruit, pindakaas en rozijnen. En dan heb je de whisky nog niet eens geproefd. Wat mij betreft is deze Australische whisky er een die bij mij in de kast komt te staan. Maar voordat dat zover is, duurt nog wel even. Er staan nog een paar andere flessen op een bottle kill te wachten...

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties