Koning Charles brengt bezoek aan 8 Doors Distillery

Nieuws
zaterdag, 05 augustus 2023 om 9:00
8 doors distillery
De nieuwe koning van Engeland, Charles, heeft wel wat met the water of life. Zo is bekend geworden dat hij in het dorpje John O’Groats een bezoekje heeft gebracht aan de 8 Doors Distillery om whisky te proeven.
De 8 Doors Distillery is de meest noordelijk gelegen distilleerderij van het Britse vaste land, waar al sinds 1937 whisky wordt geproduceerd. De koning werd ontvangen door de eigenaren, waarna hij een rondleiding kreeg en een paar whisky’s mocht proeven. Ook onthulde hij een plaquette ter ere van de opening van distilleerderij 186 jaar geleden. Tot slot vulde hij zelf een fles om mee te nemen.

Zelf een rondleiding bij 8 Doors Distillery?

Mensen die zelf een tour willen hebben bij 8 Doors Distillery, kunnen dat gewoon doen. Er wordt elke dag een tour gehouden om half elf ’s ochtends en om half 3 ’s middags wat ongeveer anders uur duurt. De prijs hiervoor is 24 pond per persoon, omgerekend is dat zo’n 28 euro.

Meerdere Coronation bottles verschenen ter ere van Koning Charles

Het is bekend dat Koning Charles houdt van whisky en de whisky-industrie houdt van hem. Zo is er door meerdere partijen slim gebruik gemaakt van zijn kroning op 6 mei. Er kwamen namelijk meerdere Coronation bottles op de markt, van onder andere Royal Salute en Gordon & MacPhail.
Ook Wolfburn kwam met een eigen Coronation bottle. Koning Charles bezocht eerder namelijk Wolfburn in de pandemie en daarop is besloten een speciale fles voor hem uit te brengen. Het tastingprofiel is afgestemd op het smaakprofiel van de koning. Deze whiskyfles was binnen no time uitverkocht.

'Prins Pils'

Nu is het nog wachten op onze eigen koning dat hij langs gaat bij distilleerderijen en dat zoiets ineens nieuws is. Maar of dat gaat gebeuren voor meneer Pils is de vraag.
Wist je dat we ook regelmatig toffe prijsvragen hebben?
Foto: 8 Doors Distillery

POPULAIR NIEUWS