Littlemill trapt jaarlijkse collectie af met 33 jaar oude single malt whisky

Nieuws
zaterdag, 28 september 2024 om 7:00
littlemill 33 yo cask reflections
De nieuwe whiskyserie van Littlemill Distillery heeft de naam The Cask Reflections Collection gekregen. In de serie worden whisky’s uit de in 1994 gesloten distilleerderij in een jaarlijkse botteling uitgebracht. De eerste single malt in de reeks is de Littlemill The Cask Reflections 33 Years Old whisky.
De whisky neemt liefhebbers mee terug in de tijd naar de hoogtijdagen van Littlemill. De spirit is namelijk nog door de oude stokerij gestookt, maar is na de sluiting door Loch Lomond Distillery bewaard. Uiteindelijk is er in deze distilleerderij nog iets bijzonders met de drank gebeurd.

Heden en verleden gecombineerd in nieuwe Littlemill whisky

De Littlemill The Cask Reflections 33 Years Old whisky heeft aanvankelijk gerijpt in ex-bourbon vaten. Daarna is de whisky door Michael Henry, meesterblender bij Loch Lomond Group, voorzien van een finish die de drank een moderne twist geeft. Dit gebeurde in Japanse mizunara vaten.
Henry meldt dat het resultaat een zoete whisky is die de bloei van Littlemill Distillery eert en via de Japanse eikenhouten vaten zelfs versterkt.
‘De duigen zijn dik en poreus, waardoor de smaak in een veel hoger tempo vrijkomt. Dit vereist mijn grootste aandacht en zorg om ervoor te zorgen dat de afdronk het karakter van de distilleerderij niet overheerst.’

Wat is de Littlemill The Cask Reflections 33 Year Old whisky?

De tasting notes van de expressie zijn als volgt:
  • Geur: Aroma’s van sandelhout, kruiden, groene appel en vlierbloesem. 
  • Smaak: Tonen van zoete honing, groene appel, kiwi, vanille en kaneel. 
  • Afdronk: Lang met tonen van limoen en eikenhout.
De Littlemill whisky is gebotteld op vatsterkte van 49,1 procent alcohol by volume (ABV) in een speciale Glencairn fles die met een houten displaykist geleverd wordt.
De oplage van de whisky is zeer gelimiteerd met slechts 570 flessen wereldwijd. Per stuk kosten deze 3800 pond (omgerekend iets meer als 4500 euro). Deze zijn te koop via Berry Bros & Rudd en via de Littlemill website. Het is onbekend of er ook flessen naar Nederland komen.
Whisky Monkeys was onlangs bij een exclusief Lowlands whiskydiner waar de Littlemill 33 Year Old whisky en nog veel meer voorbij kwam.
Glencairn Whiskeyglas - 200 ml - set van 2 Image
Glencairn Whiskeyglas - 200 ml - set van 2
EUR14.95
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS