Johnnie Walker krijgt nieuwe kleur whisky voor nieuwsgierige reizigers

Nieuws
zaterdag, 28 september 2024 om 12:00
johnnie walker black ruby whisky
Alle hoeken van Schotland in één fles. Dat is wat de nieuwe Johnnie Walker Black Ruby whisky biedt. De nieuwe blended whisky van Diageo komt binnenkort naar Global Travel Retail.
De blended whisky van Johnnie Walker is er al in verschillende edities. Denk aan Johnnie Walker Red, Gold en Black Label. Geïnspireerd op de laatstgenoemde expressie komt het whiskymerk nu met een nieuwe expressie: Johnnie Walker Black Ruby Label.

Johnnie Walker Black Ruby whisky is net even anders

De nieuwe blended whisky is gemaakt door Dr. Emma Walker, meesterblender bij Diageo, en bevat verschillende whisky’s uit heel Schotland. Deze dranken hebben respectievelijk gerijpt in ex-bourbonvaten, first-fill rode wijnvaten, Pedro Ximénez vaten en Oloroso sherryvaten.
De verschillende whisky’s in de blend van Johnnie Walker Black Ruby geven de drank een smaak die volgens Andrew Cowan, managing director van Diageo Global Travel, perfect is voor de whiskyliefhebber die eens wat anders wil proberen.
‘Dit is een Scotch voor mensen die op zoek zijn naar een ander aperitief, iets waarmee ze een unieke cocktail kunnen maken of gewoon de toon kunnen zetten als openingsdrank voor de komende nacht.’

Hoe smaakt de Johnnie Walker Black Ruby whisky?

Dit zijn de tasting notes van de Johnnie Walker Black Ruby whisky:
  • Geur: Zoet fruit en een vleugje kruidigheid.
  • Smaak: Sterke tonen van bessen en zoete honing met tonen van vijgen, pruimen en maraschino kersen.
  • Afdronk: Soepel en zoet met een aanhoudend vleugje rokerigheid.
Johnnie Walker Black Ruby is gebotteld op 40 procent alcohol by volume (ABV). De whisky zal vanaf eind dit jaar te koop zijn bij de Global Travel Retail winkels die onder andere in luchthavens te vinden zijn.
Wat de prijs van een fles precies is, is niet bekendgemaakt. Wel is de whisky al op verschillende plekken online opgedoken met een prijskaartje van rond de 30 euro.
Johnnie Walker red 0.75l whisky fles lamp - Tafellamp - Sfeerlamp Image
Johnnie Walker red 0.75l whisky fles lamp - Tafellamp - Sfeerlamp
EUR49.95
Op voorraad
Koop op bol.
Foto: Diageo

POPULAIR NIEUWS