Gall & Gall biedt speciale whisky’s aan wegens 140-jarig bestaan

Nieuws
zaterdag, 28 september 2024 om 8:00
gall exclusive douglas laing 1
Wat krijg je als je 140 jaar bestaat? Geen mens op aarde kan dit navertellen. Feit is dat de winkel Gall & Gall, opgericht door Maria Gall in 1884, 140 jaar bestaat. En dat wordt gevierd met een paar bijzondere whisky’s.

Jubileumcollectie van Gall & Gall

Speciaal voor dit moment pakt Gall & Gall uit met een jubileumcollectie. Deze collectie bestaat uit vijf whisky’s die onder het label van Old Particular van Douglas Laing worden uitgebracht. Het gaat om single cask whisky’s.

Welke whisky’s doen er mee?

De actie is twee weken geleden begonnen in week 37 en inmiddels zijn er drie whisky’s uit de doeken gedaan. Dat zijn:
Alle whisky’s komen gelimiteerd uit en zien er qua uiterlijk hetzelfde uit. Dat houdt in dat er een oude foto van vroeger op het label staat. Verder bevat elke fles een QR-code waarmee er verwezen wordt naar de oprichting van de winkel.
De whisky’s zijn allemaal gelimiteerd. Zo zijn er van de 12-jarige Jura meer 369 flessen beschikbaar. Hoeveel dit van de overige twee zijn is niet bekendgemaakt.

Wat komt er nog meer uit van deze collectie?

Volgende week wordt er een nieuwe whisky uit de doeken gedaan. Dat is een Balmenach 12 jaar. En de week erna is dat een Blair Athol 12 jaar. Liefhebbers hebben zo een hele collectie om te verzamelen (en uiteraard om open te trekken).

De rol van Maria Gall

Fun fact: het motto van Mario Gall luidde als volgt: Geen order te groot, geen order te klein en geen order te ver.’ Ze introduceerde namelijk het concept om bestellingen bij mensen thuis te brengen en was zeer vooruitstrevend in die tijd. Ze had vast nooit durven dromen dat haar winkel er vandaag nog zou zijn.
Heb je onze recensie-pagina al weleens gezien?
Whiskey pipet glas Loch Ness - Luxe geschenkdoos - Handgemaakt - Angels’ Share - Whisky cadeau Image
Whiskey pipet glas Loch Ness - Luxe geschenkdoos - Handgemaakt - Angels’ Share - Whisky cadeau
EUR42
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS